NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.01.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

REŠETARI Središte okupljanja hrvatskih pjesnika iz cijeloga svijeta

Foto: Matis.hr

Foto: Matis.hr

21. Rešetarački susret pjesnika.

Autor: CroExpress


Rešetari će 15. rujna biti središte okupljanja hrvatskih pjesnika iz cijeloga svijeta, kao i članova Književno likovnog društva Rešetari iz Rešetara. I ove godine generalni pokrovitelj susreta je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a uz nju Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske te Brodsko- posavska županija. Organizatori su već tradicionalno Hrvatska matica iseljenika i rešetaračko Književno likovno društvo a supokrovitelj i suorganizator Općina Rešetari.

KLD Rešetari i njihov predsjednik Ivan De Villa svake godine priređuje i likovnu izložbu, koja se postavlja dan prije. Program će početi u 11:00 promocijom XI. zbornika mladih pjesnika. Slijedi susret mladih pjesnika s učenicima osnovnih škola iz zapadnog dijela Brodsko – posavske županije, hrvatskim pjesnicima izvan Hrvatske i s učenicima iz Rumunjske, Makedonije, Lipovljana i Donje Voće.

Promocija ovogodišnjeg zbornika pjesama Rešetaračkih susreta pjesnika počinje u 15:00 sati, a u 16:00 sati će se održati sjećanje na preminule pjesnike, članove društva. Slijedi, u 17:00 sati, razgovor načelnika Općine Rešetari i sudionika Rešetaračkih susreta pjesnika te otvorenje likovne izložbe.

Susret okupljenih pjesnika iz Kanade, Njemačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunjske, Australije, Slovenije, Južnoafričke Republike, Švedske, Italije, Crne Gore i Hrvatske održat će se u 18.30. U 10.00 sati pjesnici sudjeluju na sv. misi.

11.09.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014