NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.01.2019
tekst
tekst

EU

NJEMAČKA POLICIJA OTKRILA PROPUST HRVATSKE U kamionu iz BiH pronašli dvojicu Afganistanaca, krijumčarima platili 8500 eura da dođu u Njemačku

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Nakon toga prijavili su se za azil i prevezeni su u München.

Br. pregleda: 1340

Autor: CroExpress

Kad je policija njemačkog mjesta Holzkirchen krenula u rutinsku kontrolu prometne nesreće na autocesti A8 kod Otterfinga, vjerojatno nije očekivala što će pronaći u kamionu bosanskohercegovačkih registracija.

Kamion je zbog nesreće bio teško oštećen sa stražnje strane. No, policiji se učinilo sumnjivim što je i brava slomljena jer se nije uklapalo u nesreću. Kad su otvorili tovarni prostor, imali su što vidjeti – dvojica mladića u 20-im godinama skrivala su se unutra. Obojica su imali ruksak i nešto za piće. Nisu imali dokumente niti znali njemački jezik, javlja Focus.

Kako je bilo očito da je riječ o ilegalnim imigrantima, predani su graničnoj policiji. Pomoću prevoditelja doznali su da je riječ o Afganistancima koji su prije godinu dana krenuli u Njemačku. Obitelji su platile 8500 eura po osobi krijumčarskim organizacijama. Oni su ih prevezli u Tursku gdje su nekoliko mjeseci živjeli u ilegali. Zatim su došli do Hrvatske gdje su se sakrili u kamion bez znanja vozača. Da kamion nije doživio nesreću, čekali bi da krene s istovarom u sjevernoj Njemačkoj i zatim se predali vlastima.

Nakon toga prijavili su se za azil i prevezeni su u München. 

14.09.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014