NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

12.12.2018
tekst
tekst

Hrvatska

'69 KUNA NIJE MALO' Ministar Pavić nahvalio 'rekordan rast mirovina' u dvije godine Plenkovićeve vlade

Foto: Hina

Foto: Hina

Na tvrdnju urednice da je riječ o malom iznosu u kunama, ministar je rekao da 69 kuna i nije malo.

Autor: CroExpress

Mirovinska reforma od ponedjeljka je na javnoj raspravi, a javnost je već utjecala da Vlada odustane od toga da će pravo na dodatak od 27 posto imati samo korisnici prvog stupa, javlja
HRT

Sindikati su i dalje ustrajni u pripremi prosvjeda, traže pregovore o penalizaciji prijevremene mirovine i ubrzanju produženja radnog vijeka.

Ministar Marko Pavić je u temi dana izrazio zadovoljstvo sastankom s predstavnicima sindikata kojima su ponudili kompromisni paket. 'Uspjeli smo naći rješenje koje ide u korist građanima, a koje je i financijski održivo. Ne odustajemo da svaki građanin ima pravo prelaska u drugi stup. Povećat ćemo atraktivnost drugog stupa s 3/4 od 27 posto dodatka', rekao je Pavić. No, dodao je, taj dodatak ne rješava status onih koji su imali male plaće jer s njim neće dosegnuti minimalnu mirovinu.

'Htio bih umiriti građane i reći da u reformu ulazimo radi sadašnjih i budućih umirovljenika. Želimo da mirovine rastu, ali i da budu financijski održive za proračun', rekao je ministar.

'Sadašnji umirovljenici su imali rekordan rast mirovina - u dvije godine Vlade Andreja Plenkovića mirovine su podignute za 6,3 posto. Imamo očigledan rast mirovina koji se prelijeva radi rasta plaća', istaknuo je ministar. Na tvrdnju urednice da je riječ o malom iznosu u kunama, ministar je rekao da 69 kuna i nije malo. 

25.09.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014