NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

12.12.2018
tekst
tekst

Hrvatska

'NJEGOVE NAS RANE ISCJELIŠE' U ponoć počinje jesenjska kampanja '40 dana za život'

Capture

Capture

Za ovu jesen predviđena je molitva u 29 hrvatskih gradova na 31 lokaciji.

Autor: CroExpress/IKA

U Hrvatskoj će se od 26. rujna do 4. studenoga održati deseta kampanja pro-life inicijative '40 dana za život'. Obilježje jesenske kampanje '40 dana za život' ove godine je i promocija filma '40 dana...'.
Najavljujući kampanju u programu Hrvatskoga katoličkog radija, Ante Čaljkušić naveo je da su sugovornici očevi i majke, sudionici pobačaja, majke koje su pred bolnice došle s odlukom da pobace, a nakon susreta s moliteljima odustale su od tog čina. Svi su hrabro govorili. Neki i 40 godina nose ranu pobačaja te svjedoče o učinkovitosti inicijative '40 dana za život' koja im je pomogla suočiti se s tim činom.
U filmu svjedoče i molitelji pred bolnicama.

Premijera filma '40 dana za život' bit će 20. listopada istodobno u 29 gradova u kojima se održava molitveno bdjenje. Zagrebačka premijera najavljena je toga dana u Cineplexx-u na Slavonskoji aveniji u 20 sati.

Inicijativa '40 dana za život' oblikovana je prema Svetom pismu i okuplja kršćane svih denominacija na zajednički angažman za zaštitu života nerođene djece, za iscjeljenje žena koje su pobacile, za obraćenje medicinskog osoblja koje vrši abortuse te političara i aktivista koji ga zagovaraju i promiču.
Djeluju i kroz duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć svakoj majci i ocu koji razmišljaju ili su donijeli odluku da abortiraju svoje dijete. Inicijativa je razvila program 'Oprostom oslobođene' kroz koji radi sa ženama koje su pobacile, te u sebi nose rane te traume. U pripremi je takav program i za muškarce. Upravo je liječenje rana nakon pobačaja obuhvaćeno ovogodišnjim geslom 'Njegove nas rane iscijeliše'. Inicijativa je u Hrvatskoj pokrenuta 2014. godine. 
Za ovu jesen predviđena je molitva u 29 hrvatskih gradova na 31 lokaciji.

25.09.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014