NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

12.12.2018
tekst
tekst

Hrvatska

PLENKOVIĆ JE ZVAO BRKIĆA Nije ga uspio dobiti: 'Očekujem da nadležna tijela istraže fabricirane SMS-ove'

Foto: Hina

Foto: Hina

Brkić sve demantirao.

Autor: Hina/CroExpress

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je izjavio kako od nadležnih tijela očekuje da do kraja istraže ‘apsolutno sve’ u najnovijoj aferi ‘fabriciranih sms poruka’.

Rekao je to u izjavi novinarima u Hrvatskome saboru uoči sastanka Kluba zastupnika HDZ-a upitan za komentar medijskih napisa da je potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić povezan s tom aferom, što je Brkić danas demantirao.

Na pitanje novinara vidi li poveznicu Milijana Brkića s najnovijom aferom ‘fabriciranih poruka’, Plenković je u odgovoru podsjetio da su prije pola godine objavljeni i ‘navodni sms-ovi’ između njega i tadašnje potpredsjednice Vlade Martine Dalić te ‘bili predstavljeni kao neki jako važan dokaz’.

‘To ste mogli, bez da ste nekakav forenzičar modernih tehnologija, shvatiti da je riječ o fabriciranim informacijama. Što se i ispostavilo. A sve u vezi ove afere, očekujem od nadležnih tijela da do kraja istraže. Apsolutno do kraja’, rekao je premijer.

Plenković: Zvao sam Brkića telefonom, nisam ga uspio dobiti

Bivši MUP-ov informatičar Franjo Varga pritvoren je zbog sumnje da je izradio lažne SMS poruke za Zdravka Mamića, a u svom je iskazu Uskoku, prema pisanju medija, navodno rekao da su njegove usluge koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te potpredsjednik te stranke Milijan Brkić koji je sve demantirao.

Novinari su Plenkovića pitali što ako se pokaže da su oni koristili Vargine usluge, a premijer odgovara: ‘Vidjet ćemo. Ja to zaista ne znam. U ovoj fazi nemam takvih saznanja’.

Rekao je i da se s Brkićem, koji je na putu, nije čuo te da ga je danas pokušao dobiti telefonom, no nije uspio, a nada se da će se danas čuti.

‘Pokušao sam ga zvati, nismo uspjeli stupiti u kontakt. Bit će prilike za to. Ne vidim neki problem’, dodao je Plenković.

26.09.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014