NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

09.12.2018
tekst
tekst

Vjera

MOLITE 'ISUSOV CVJETIĆ' Za ljubav prema bližnjima

Foto: Karmelićanke BSI

Foto: Karmelićanke BSI

Sveta Terezija od Djeteta Isus.

Autor: CroExpress

Danas slavimo spomendan svete Terezije od Djeteta Isus. Ova svetica umrla je jako mlada, u 24. godini života. Među pukom voljena je i poznata kao 'Isusov cvjetić'. Njezin nas život uči da je svetost moguće postići i u dosadnoj svakodnevnici, čineći 'male' stvari. Posve predana volji Božjoj vratila je čast malim vrlinama turobne svagdašnjice: poniznosti, poslušnosti, siromaštvu, čistoći, požrtvovnosti, jednostavnosti srca i povjerenju u Boga.

Pred vas stavljamo molitvu za ljubav prema bližnjima. Molite 'Isusov cvjetić za ovu milost, jer znamo da zna biti teško.

Sveta Terezijo od Djeteta Isusa, tvoja ljubav prema bližnjima bila je sveobuhvatna i spremna na žrtvu.
U svojoj živoj vjeri u svakoj si osobi gledala samoga Gospodina. Iz te žive vjere crpila si snagu da neprestano činiš djela ljubavi.
Tvoj uzor bio je raspeti Isus koji je za sve nas umro na Kalvariji.
Tu si naučila ljubiti.

Do kraja života bila si obzirna prema bližnjima i znala si u tišini trajno se odricati same sebe. Sa smiješkom na licu podnosila si dnevne teškoće zajedničkog života i strpljivo si pomagala bližnjima u svakoj potrebi. Žrtvovala si se u tihom i nečujnom izgaranju za spas duša.

Ovo tvoje neprekidno i radosno predanje bližnjima sve do odreknuća od tvojih najdubljih vlastitih želja bio je tvoj put ljubavi.
Neka to bude i naš put. Izmoli našim srcima mirotvorni duh prave sveobuhvatne ljubavi, koja sve podnosi, svima pomaže, sve razumije i sve prašta.
Amen.

01.10.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014