NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

12.12.2018
tekst
tekst

Zdravlje

OD BEZUBOSTI DO PREKRASNOG OSMIJEHA Kako hrvatski stomatolozi kreiraju nove zube i osmijeh

Foto: PR

Foto: PR

Nedostatak zuba problem je od kojeg pati svaka treća osoba. Jeste li i vi među njima?

Br. pregleda: 2952

Autor: CroExpress/PR

Nedostatak jednog ili više zubi problem je koji utječe na svakodnevni život prvenstveno zbog otežanog govora, žvakanja i narušenog samopouzdanja. Upravo zbog toga, preporuka svakog stomatologa je nadoknaditi izgubljeni zub što prije kako gubitak ne bi utjecao i na cjelokupno zdravlje.

Nedostatak zuba globalni je problem

Prema podacima svjetske stomatološke organizacije nedostatak zuba raširen je problem koji muči populaciju diljem svijeta. Bez obzira na godine, svaka treća osoba pati od nedostatka barem jednog zuba što je zaista alarmantna informacija.

Nedostatak zuba utječe na estetiku osmijeha, ali i funkcionalnost. Gubitkom zuba ruši se zubni niz i struktura zagriza što može utjecati na pomicanje zubi i za posljedicu imati razmake između zubi, trošenje zubi ali i gubitak drugih zubi. Samim time dolazi do otežanog govora i žvakanja što ozbiljno narušava kvalitetu života.

Osim što nedostatak zuba utječe na funkcionalnost i estetiku, utječe i na psihu čovjeka – čovjek se počinje povlačiti u sebe, izbjegava izlaske i društva, minimalno sudjeluje u razgovoru, prekriva rukom usta radi osjećaja srama. Sve navedeno na kraju dovodi do depresije i potpune zatvorenosti čovjeka.

P6100082

Dentalnim makeoverom do novog života

'Osmijeh otvara sva vrata' izreka je koju mnogi često koriste i u njoj svakako ima istine, no kada toj izreci dodate lijep, novi osmijeh, kojeg prati i novo samopouzdanje – nema tih vrata koja se ne mogu otvoriti.

Koliko dentalne transformacije utječu na osobu, njen izgled, ali i život općenito može se vidjeti u sljedećoj transformaciji Štimac centra dentalne medicine iz Zagreba. Pacijentica sa slike imala je težak život zbog čega je zapustila svoje oralno zdravlje. Veliki strah od stomatologa i parodontoza bili su dodatan razlog zbog kojeg je ova mlada majka ostala bez svih zubi. Na loše prilagođenu zubnu protezu nikada se nije u potpunosti priviknula.

Perkušić Mirela

Dentalni makeoveri, koji su već 5 godina značajan aspekt rada ove stomatološke poliklinike, često se opisuju kao 'transformacije koje život znače'.

Doktor Filip Štimac, ujedno i oralni kirurg Štimac centra pojasnio nam je koji tretmani su bili potrebni za novi osmijeh u ovom dentalnom slučaju.

'Kod ove pacijentice, s obzirom na dugotrajnu bezubost, idealno rješenje bila je All on 4 metoda. Ugradnjom po četiri implantata u svakoj čeljusti dobila se čvrstoća koja nam je omogućila izradu trajnog fiksnog zubnog mosta. All on 4 je u potpunosti stabilno i fiksno rješenje, ali i jedno od najpopularnijih rješenja kada se radi o bezubim čeljustima. Pacijentici smo uz pomoć ove metode vratili osmijeh i potpunu funkcionalnost zbog čega napokon može normalno pričati, žvakati i piti.'

DSC_5376

Svatko može dobiti novi osmijeh

Stomatologija je posljednjih godina napredovala u mnogim područjima, a osobito kada se radi o ugradnji zubnih implantata. Danas za svaku dentalnu situaciju postoji rješenje i svatko se može bez straha i srama prepustiti u ruke dentalnim stručnjacima.
Svi zahvati su danas u potpunosti bezbolni i puno brži nego prije te već u nekoliko dana, ovisno o potrebnim tretmanima, moguće imati novi osmijeh.

Posebne pogodnosti za Hrvate u iseljeništvu


Štimac centar dentalne medicine već dugi niz godina Hrvatima iz iseljeništva pruža cjelokupnu stomatološku uslugu na jednom mjestu. Kako bi boravak u Hrvatskoj učinili što ugodnijim i pacijentima pružili stručne savjete za njihovu dentalnu situaciju, nude besplatan stomatološki pregled uz rendgensku snimku, dijagnostiku, konzultacije i izradu plana terapija. Pacijenti mogu računati i na besplatan prijevoz iz Münchena, Beča ili Milana i natrag, ali i na smještaj u novouređenim sobama koje se nalaze u neposrednoj blizini samog centra.

1

Sva vaša pitanja i nedoumice možete poslati na info@drstimac.com iskusnim stručnjacima dentalne medicine ili ih kontaktirajte putem OVOG OBRASCA ili telefona na 00385 1 3633 602.

08.10.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014