NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

09.12.2018
tekst
tekst

Aktualno

ŠOK! Hrvatski trener uglednog belgijskog kluba priveden na ispitivanje u slučaju namještanja utakmica

Youtube snimka zaslona

Youtube snimka zaslona

Belgijski mediji ne navode je li Leko priveden u svojstvu svjedoka ili osumnjičenika.

Autor: Hina/CroExpress

Bivši hrvatski nogometaš, a sada trener belgijskog prvoligaša Club Brugge Ivan Leko priveden je u srijedu na policiju tijekom istrage o namještanju utakmica.

Prema pisanju belgijskih novina, policija je u srijedu pokrenula racije u nogometnim klubovima, posebice u deset klubova prve lige. Privedeni su na ispitivanje, osim Leke, i bivši direktor Sportinga iz Charleroia, a sada agent Pro Leaguea Mogi Bayat, bivši trener Anderlechta Herman Van Holsbeeck, kao i suci Sebastien Delferrière i Bart Verstenten.

Sportski medij Sporza objavio je da Leko nije danas vodio trening. Belgijski mediji ne navode je li Leko priveden u svojstvu svjedoka ili osumnjičenika.

Belgijska policija provodi dvostruku istragu o agentima igrača i o namještanju rezultata utakmica iz prošle godine. Tužiteljstvo je otvorilo dosje o pranju novca, a istraga će biti usmjerena prvenstveno na agente igrača Mogija Bayata i Dejana Veljkovića, kao i na klubove s kojima su oni u vezi, pišu 'L'Eco' i 'Le Soir'.

Istraga je pokrenuta krajem 2017. nakon izvješća Jedinice za sportske prijevare. Njom su obuhvaćene sumnjive financijske transakcije unutar prve belgijske lige, a tijekom istrage su se pojavile naznake na namještanje rezultata utakmica iz sezone 2017./2018.

Racije, konkretno njih 44 kako piše list 'L'Echo' su provedene u klubovima Anderlechtu, Club de Bruggesu, Standardu i Antwerpu. Racije su provedene kod vodećih ljudi iz tih klubova, kod agenata igrača, kod sudaca, kod jednog odvjetnika, u računovodstvenom uredu, kod jednog trenera, kod nekoliko novinara i kod još nekolicine mogućih suučesnika.

Osim toga, racije u vezi s ovim slučajem provedene su i u inozemstvu - u Francuskoj, Luksemburgu, na Cipru, u Crnoj Gori, Srbiji i u Makedoniji.

10.10.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014