NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.01.2019
tekst
tekst

Poslovne vijesti

GRAD ZAGREB JE RASPISAO NATJEČAJ za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode

Foto: zagreb.hr

Foto: zagreb.hr

Rok za predaju natječajnih radova je 10. prosinca 2018. godine u 16 sati.

Autor: CroExpress

U povodu 140. obljetnice zagrebačkog vodovoda Grad Zagreb, Zagrebački holding d.o.o. te Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. raspisuju javni natječaj za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode. Riječ je o sustavu koji se sastoji od čaša, bokala, boce, termo boce, kalupa za led, inovativnog uporabnog predmeta koji služi ispijanju vode, te prateće ambalaže.

Navedeni se niz predmeta treba
identitetski i simbolički povezati uz jedinstven prirodni resurs - pitku vodu iz zagrebačkih vodocrpilišta.

Kriteriji po kojima će se radovi pristigli na natječaj ocjenjivati, su izbor ekološki prihvatljivih materijala, ekonomičnost, funkcionalnost, oblikovanje, ergonomičnost, estetika, održivost, izvedivost rješenja, interdisciplinaran pristup radu te mogućnost pojedinačnih aplikacija vizualnih obilježja Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga te Vodoopskrbe i odvodnje.

Na natječaju mogu sudjelovati profesionalni dizajneri – samostalni autori te interdisciplinarni timovi na čelu s profesionalnim dizajnerom. Studenti dizajna mogu se javiti na natječaj mentoriranim radovima.

Oblikovane predmete
koristit će gradski i državni dužnosnici te djelatnici i suradnici Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga d.o.o. i Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o.

Rok za predaju natječajnih radova je
10. prosinca 2018. godine u 16 sati.

15.10.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014