NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

Vjera

OVOM MOLITVOM MOŽETE Osloboditi tisuću duša iz čistilišta

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

Isus je obećao svetoj Gertrudi da će svaki put kad se izmoli ova molitva, pa i ako se izmoli više puta dnevno, osloboditi tisuću duša iz čistilišta.

AUTOR: Bitno net/ CroExpress

Gertruda je rođena 6. siječnja 1256. g. u Thueringenu (Njemačka). Već se s pet godina malena Gertruda našla unutar zidina samostana u Helfti (danas dio Elslebena), gdje su je njezini roditelji – vjerojatno plemenitaši – bili smjestili kako bi primila obrazovanje u skladu sa svojim statusom. Bila je vrlo nadarena i marljiva. Htjela je biti jednako obrazovana kao i njezini vršnjaci, piše Bitno net.

No, kad je u svojoj 20. godini spoznala kako ju studiranje suviše rastresa, sva se posvećuje usavršavanju u kreposnom životu.

Mnogo je molila za siromašne duše u čistilištu. Misama, pokorom i dobrim djelima mnogim dušama je skratila čistilišne muke i otvorila im vrata nebeska. Dok bi svećenik na svetoj misi podizao hostiju, ona bi molila: 'Gospodine, Sveti Oče, prikazujem Ti svetu hostiju za sve one koji su na zemlji, u čistilištu i na Nebu…' U tome trenutku promatrala bi mnoge izbavljenike na prolazu iz čistilišnih muka u Nebo.

Sljedeća molitva oslobađa tisuću duša iz čistilišta:

Vječni Oče, prikazujem ti predragocjenu Krv Tvojega Božanskoga Sina Isusa Krista, zajedno sa svim svetim Misama koje se danas slave po čitavome svijetu, za sve duše u čistilištu, za sve grešnike u svijetu, za grešnike u Crkvi, za grešnike u mojoj kući i u mojoj obitelji te za svu nerođenu djecu. Amen.

02.11.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014