NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

Vijesti iz misija

PREDAVANJE O BICI ZA VUKOVAR U Hrvatskoj katoličkoj župi Salzburg

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Bitka za Vukovar - Grad heroja.

Autor: CroExpress

U petak, 16.11.2018. s početkom u 19:00 sati u prostorijama Hrvatske katoličke župe u Salzburgu (Mirabellplatz 5) održat će se predavanje povodom 27. godišnjice pada Grada Vukovara naslovljeno ‘Bitka za Vukovar - Grad heroja’. Predavanje će održati Borna Marinić, magistar povijesti i Luka Tripalo, književnik. 

Ujedno vas pozivamo i na svetu misu za sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata koja će se održati istoga dana u 18:30 sati u crkvi sv. Andrije (St. Andräkirche).

Borna Marinić autor je fotomonografije ‘Specijalna jedinica policije ‘Osa’ u Domovinskom ratu’, te urednik Facebook stranice ‘Dogodilo se na današnji dan - Domovinski rat’ koju prati više od 50 000 tisuća ljudi.

Luka Tripalo studira na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Piše poeziju, za koju je nagrađen na Goranovu proljeću u kategoriji srednjih škola, na Šimićevim susretima u Drinovcima te Hrvatskom književnom nagradom grada Karlovca Zdravko Pucak za mlade pjesnike. Član je Društva hrvatskih književnika. Unutar Svjetskog saveza mladih Hrvatska vodi projekt Prirok namijenjen razvijanju književne kulture mladih.

05.11.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014