NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.06.2019
tekst
tekst

Aktualno

PAŽNJA! POLICIJA NAJAVILA Ako širite lažne vijesti o migrantima, pokrenut će istragu protiv vas

Policija moli da nitko ne širi lažne vijesti.

Br. pregleda: 1491

Autor: Hina/CroExpress

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević potvrdila je u srijedu ujutro Hini da je grupa od 46 ilegalnih migranata, Pakistanaca, koja je jučer bila zatečena na području Općine Perušić bez valjanih dokumenata, jutros uz rješenja o udaljenju iz Republike Hrvatske vraćena u BiH, odakle su u Hrvatsku ušli ilegalno i protuzakonito. Najavila je i istrage protiv onih koji šire lažne vijesti.

Demantirala je informacije koje se šire društvenim mrežama i dijelu informativnih portala o tisućama migranata koji navodno lutaju Likom, te svakodnevno pljačkaju kuće i izazivaju strah među stanovništvom.

‘Piše se svašta, a činjenica je da ove godine imamo smanjenje provala, općenito krađa i teških krađa, u odnosu na prošlu godinu. Broj od 479 krađa iz prošle godine smanjen je ove godine na njih 333, s tim da je među počiniteljima samo jedan stranac, Alžirac’, izjavila je glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave.

No, ujedno je stanovnike Like pozvala da sve događaje od sigurnosnog značaja dojave policiji, dodavši kako policija moli da nitko ne širi lažne vijesti.

U slučaju da policija utvrdi za nekog da širi lažne informacije i uznemirujuće vijesti provest će se istraga i protiv njih podići prekršajna ili kaznena prijava’, rekla je Brozičević.

07.11.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014