NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.01.2019
tekst
tekst

Sport

KOVAČEVA 'POVIJESNA' PORUKA IGRAČIMA Hoće li shvatiti što im je htio reći s Trojom i Cezarom?

Youtube snimka zaslona

Youtube snimka zaslona

Sve osim tri boda ojačat će medijske napade i propitkivanja hrvatskog trenera.

Autor: CroExpress

Niko Kovač poručio je u utorak igračima da se moraju držati zajedno ili će završiti kao Trojanci ili Cezar.

Hrvatski trener bio je dobro raspoložen na konferenciji za medije prije utakmice četvrtog kola Lige prvaka između Bayerna i AEK-a, koja će se odigrati večeras u Münchenu, u 21 sat.

Sve osim tri boda ojačat će medijske napade i propitkivanja hrvatskog trenera, koji ionako ne jenjavaju već neko vrijeme. A za tri dana je i derbi Bundeslige protiv vodeće Borussie Dortmund.

'Moramo se držati zajedno. To je poanta priče', rekao je Kovač. Dodao je kao podršku iznutra ima, ali mu se ne sviđa što stvari iz svlačionice izlaze u javnost. Pa je igračima uputio jednu 'povijesnu' poruku: 'Svatko mora odlučiti za sebe je li ovo pravi put za njega. Dovoljno je primjera u povijesti, bilo da je riječ o Troji ili Cezaru', kazao je.

Referenca je vjerojatno – pad. Pad Troje nakon grčkog lukavstva i uvođenja 'trojanskog konja' i pad Cezara nakon izdaje, čak i onog kojeg je smatrao sinom - Bruta. U prijevodu, ako se ne drže zajedno pazeći na 'udarce' izvana i iznutra, projekt moćnog Bayerna pod Kovačevim vodstvom neće uspjeti. 

07.11.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014