NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.01.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

SASTAJE SE SAVJET VLADE ZA HRVATE IZVAN HRVATSKE Evo gdje, kad i o čemu će razgovarati

Predsjednik Savjeta, Ivan Grbešić (foto: privatni album)

Predsjednik Savjeta, Ivan Grbešić (foto: privatni album)

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske je savjetodavno tijelo.

Autor: CroExpress

Druga sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održava se od 10. do 11. studenoga u Šibeniku (Amadria park, Hotel Ivan).

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske je savjetodavno tijelo Vlade koje pruža pomoć Vladi u kreiranju i provedbi politika, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske, a sastaje se najmanje jednom godišnje u Republici Hrvatskoj i raspravlja o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te drugim pitanjima od interesa za Hrvate izvan RH.

Ovogodišnja sjednica Savjeta započinje uvodnim obraćanjem državnog tajnika Zvonka Milasa i predsjednika Savjeta Ivana Grbešića u subotu, 10. studenoga, s početkom u 9 sati.

Na sjednici će biti izložene teme koje se odnose na gospodarstvo, investicije i konkurentnost, prekograničnu suradnju i međunarodni kanal javne televizije.  

Po završetku radnog dijela sjednice u programu je odlazak u katedralu Sv. Jakova gdje će se članovi Savjeta susresti s gradonačelnikom grada Šibenika g. Burićem i župnikom don Krešom Matešom, nakon čega će uslijediti posjet samostanu, a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku s početkom u 17.25 sati održat će se kratki prigodni program.

U nedjelju, 11. studenoga nastavlja se sjednica Savjeta predstavljanjem projekata Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predstavljanjem aktivnosti vezanih uz unapređenje Strategije o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te izlaganjima potpredsjednika Savjeta.

Sjednica završava raspravom i usvajanjem zaključaka, a isto će se održati u vremenu od 12.50 do 14.00 sati.

09.11.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014