NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.05.2019
tekst
tekst

Zanimljivosti

PRESTIŽNA AMERIČKA IZDAVAČKA KUĆA Čitateljima preporučuje da obavezno posjete hrvatske nacionalne parkove

Krka (foto: CroExpress)

Krka (foto: CroExpress)

Uvrštenje hrvatskih nacionalnih parkova na ovu prestižnu listu dodatna je potvrda iznimnog prirodnog bogatstva naše zemlje.

Autor: CroExpress

Jedna od vodećih svjetskih izdavačkih kuća za turističke vodiče i druge informativne publikacije o putovanjima, američki Fodor's Travel, i ove je godine objavio svoju popularnu ‘Fodor's Go List’, odnosno popis destinacija koje se moraju posjetiti u 2019. godini, a na ovom prestižnom popisu našli su se i hrvatski nacionalni parkovi.

‘Uvrštenje hrvatskih nacionalnih parkova na ovu prestižnu listu dodatna je potvrda iznimnog prirodnog bogatstva naše zemlje, koja je upravo u ovom segmentu itekako prepoznata u svjetskim okvirima. Naša očuvana i netaknuta priroda privlači velik broj turista te sam siguran kako će Hrvatska, nakon objave ovog popisa, na svjetskoj turističkoj karti zauzeti još čvršću poziciju, a posebice među onim ljubiteljima putovanja koji preferiraju obilazak jedinstvenih prirodnih lokaliteta’, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

U objavi se navodi kako Hrvatska, osim već dobro poznatog kristalnog mora na obali, u svojoj unutrašnjosti također nudi jednako kvalitetno očuvanu prirodu s brojnim rijekama, jezerima i slapovima, koji su raspoređeni u osam prekrasnih nacionalnih parkova.

Urednici Fodors'a svake godine objavljuju listu destinacija koje preporučuju svojim brojnim čitateljima i pratiteljima. Sve destinacije s popisa bit će promovirane kroz objavljeni članak dostupan putem ove poveznice, ali i kroz web stranice te društvene mreže na kojima je ovaj američki turistički vodič aktivan. 

15.11.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014