NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.05.2019
tekst
tekst

EU

EU ODGODIO ODLUKU O Pomicanju sata do 2021. godine

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

Ministri prometa zemalja članica Europske unije odlučili su odgoditi ukidanje sezonskog pomicanja sata.

Autor: Novo.hr/ CroExpress

Ministri prometa zemalja članica Europske unije odlučili su odgoditi ukidanje sezonskog pomicanja sata do 2021. godine, dok je Europska komisija predlagala da sljedeća godina bude zadnja u kojoj se pomiču kazaljke dva puta godišnje, izjavio je u utorak hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, prenosi Novo.hr.

'Podržali smo prijedlog austrijskog predsjedništva EU-a i do 2021. godine neće biti konačne odluke', izjavio je ministar Butković, koji u Bruxellesu sudjeluje na dvodnevnom sastanku Vijeća za promet, telekomunikacije i energiju.

Europska komisija je predložila 12. rujna 2018. ukidanje polugodišnjeg ukidanja pomicanja sata za cijelu Europsku uniju u 2019., a zemljama članicama prepušteno je da odluče hoće li zadržati ljetno ili zimsko računanje vremena.

U anketi Europske komisije o tome provedenoj od srpnja do kolovoza sudjelovalo je rekordnih 4,6 milijuna ljudi i velika većina izjasnila se protiv pomicanja kazaljki.

Godinu i pol dana prije 1. travnja 2021. godine, to jest do 1. listopada 2019. zemlje članice trebaju donijeti odluku hoće li uzeti zimsko ili ljetno računanje vremena za stalno.

04.12.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014