NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.06.2019
tekst
tekst

Zanimljivosti

UGLEDNI FORBES POZIVA AMERIKANCE 'Razmislite o umirovljeničkom životu u Hrvatskoj, osobito u ova dva mjesta'

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Cijena života je mnogo niža nego u SAD-u, malo je teže dobiti prebivalište, kvaliteta medicinske skrbi je adekvatna i jeftina

Br. pregleda: 1559

Autor: CroExpress

Ugledni Forbes uvrstio je Hrvatsku na popis od 24 zemlje svijeta koje su najbolje za život umirovljenih Amerikanaca. Njih čak 700.000 trenutno u mirovini živi u inozemstvu.

Jedna od prednosti zemalja s popisa, navode, je dobra medicinska skrb i zdravstveno osiguranje, koje je dostupno po mnogo nižoj cijeni nego u SAD. Osim toga, razmatrali su faktore poput cijene življenja, poreze, lakoću dobivanja prebivališta, klimu, sigurnost, gostoljubivost, znanje engleskog... Lakoća dobivanja prebivališta jedini je faktor koji je mogao izbaciti zemlju sa liste – zato se na njoj nisu našli Ujedinjeno Kraljevstvo, Švicarska i Kanada.

Hrvatska, navode, je kao i Kolumbija imala problema s političkom stabilnošću, no to je danas prošlost pa su uvrštene na listu. Cijena života je mnogo niža nego u SAD-u, malo je teže dobiti prebivalište, kvaliteta medicinske skrbi je adekvatna i jeftina. Kao klimu navode mediteransku, vjerojatno zato što preporučuju Istru i Dubrovnik.

Forbes savjetuje Amerikancima da se upute na 'testnu vožnju' jer mnoge od zemalja s popisa dozvoljavaju turistički boravak do tri mjeseca, bez posebnih dozvola (među njima je i Hrvatska, nap.ur.).

10.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014