NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.06.2019
tekst
tekst

Hrvatska

U ILOKU OTVORENA Memorijalna soba Domovinskog rata

FOTO: Turistička zajednica grada Iloka

FOTO: Turistička zajednica grada Iloka

Moći će se pogledati fotografije, dokumentacija i razni predmeti.

Autor: HINA/ CroExpress

U prostorijama ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH u Iloku je u petak otvorena Memorijalna soba Domovinskog rata, a na svečanosti je bio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je tom prigodom rekao kako Vlada i Ministarstvo hrvatskih branitelja prepoznaju vrijednost doprinosa svih onih koji su život ugradili u obranu Hrvatske u Domovinskom ratu.

'Svi smo ponosni na ono što smo učinili u Domovinskom ratu, koji je najsnažniji temelj samostalne i suverene Republike Hrvatske, a na poseban način u taj temelj ugrađeni su životi naših hrabrih branitelja, civilnih žrtava, nestalih i onih naših prijatelja koji su umrli sudjelovanjem u Domovinskom ratu, rekao je ministar. Ocijenio je da Vlada i Ministarstvo hrvatskih branitelja prepoznaju vrijednost i važnost doprinosa u obrani domovine i u protekle dvije i pol godine zajedno s udrugama branitelja kao partnerima, sa županijama, gradovima te sa svim hrvatskim braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata 'iznalaze modele i traže rješenja kako bi dali odgovor na pitanja koja su važna za očuvanje povijesnih vrijednosti, ali jednako tako vezana za statusna i materijalna pitanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata'.

Istaknuo je kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja 'uložilo i ulaže izniman napor kako bi odgovorilo na potrebe braniteljske populacije', a podsjetio je da je u sklopu tih nastojanja donesen i novi Zakon o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji koji je, kako je rekao, kroz cjelovit pristup prepoznao najvažnija područja koja su bitna radi očuvanja statusa i zdravlja braniteljske populacije.

'Ono što je posebno važno jest i kroz izgradnju i održavanje spomen-obilježja, kroz postavljanje ovakvih memorijalnih soba djelovati kako se ne bi zaboravila istina o Domovinskom ratu', poručio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Na svečanosti je bila i iločka gradonačelnica Marina Budimir.

U Memorijalnoj sobi izložene su fotografije i ostala dokumentacija te razni predmeti koji svjedoče o obrani na iločkom području.


11.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014