NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.06.2019
tekst
tekst

Poslovne vijesti

PREMINUO VLASNIK KRIPTOMJENJAČNICE Nitko ne može doći do 190 milijuna dolara

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

Napravili su jednu od najvećih grešaka.

Autor: Jutarnji list/ CroExpress

QuadrigaCX, najveća kanadska bitcoin mjenjačnica izgubila je promet svojih klijenata s eksternog novčanika u vrijednosti od 190 milijuna dolara u šest različitih kriptovaluta, piše Jutarnji list. 

Naime, preminuli osnivač i izvršni direktor kompanije Geralda Cottena, bio je zadužen za kontrolu podataka i jedini je imao pristupni ključ njihovog eksternog kripto novčanika.
Nakon njegove smrti, supruga Jennifer Robertson priopćila je kako kompanija nije u mogućnosti pristupiti sustavu jer nitko osim njenog muža nema potrebne pristupne podatke.

Iako većina digitalnih kripto mjenjačnica koristiti ovakav sustav kako bi se zaštitila od hakerskih napada i krađe podataka, ova kanadska kompanija napravila je jednu od najvećih grešaka i nije kreirala sučelje u kojem postoji više potpisa kojima se može pristupiti eksternom disku.

Njegova supruga je zbog ovog slučaja potražila je i pomoć stručnjaka koji je trebao pristupiti suprugovom sustavu, no bezuspješno.

Čini se da će taj novac ostati nedostupan i korisnici bi mogli ostati bez milijuna dolara, što je izazvalo bijes ljudi koji su koristili usluge QuadrigaCX-a zbog nevjerojatno lošeg upravljanja njihovim sredstvima.

Drugi dio korisnika pak čak traži neki oblik potvrde smrti CEO-a jer sumnjaju da je lažirao smrt i sada u tajnosti uživa trošeći njihove milijune.

05.02.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014