NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

27.05.2019
tekst
tekst

Sport

HRVAT NOVI PREDSJEDNIK AUSTRIJSKOG KLUBA 'Bit ću totalno predan'

Wörthersee Stadion (Foto: Steindy/wikimedia commons)

Wörthersee Stadion (Foto: Steindy/wikimedia commons)

Perić vjeruje da u ovaj koruški klub može donijeti svoje znanje iz ekonomije.

Autor: CroExpress

Ivica Perić
(51) iz Hamburga postat će i službeno novi predsjednik austrijskog drugoligaša SK Austria Klagenfurt nakon izbora 20. ožujka. Perić je dobro poznat hrvatskoj zajednici Hamburga, gdje je igrao i bio predsjednik tamošnje Croatie.

Kako je rekao za austrijski Kleine Zeitung, Perić vjeruje da u ovaj koruški klub može donijeti svoje znanje iz ekonomije, s jedne strane izgradnju unutrašnjih struktura, a s druge komunikacije s tvrtkama u regiji koje bi želio uvesti u priču zbog svojih ambicija sa SK Austrijom.

Foto: LinkedIN

'Osim toga, sigurno ću profitirati od svog velikog iskustva u radu u nogometnom klubu', rekao je Perić. Kaže da se jako zagrijao za Klagenfurt i SK Austriju, da će svoje zadatke obavljati s totalnom predanošću i da želi da u klubu vlada duh optimizma.

Perić je rođen u Splitu, a s četiri godine se preselio u Hamburg. Radio je u komercijalnom sektoru, bankama, osiguranju... Bio je odgovoran za odjele s po stotinjak zaposlenika u velikim tvrtkama. Cijeli je život u sportu, a od 1998. je bio igrač Croatie Hamburg, gdje je postao i predsjednik kluba 2014.

Inače, Austria igra na neuobičajeno velikom stadionu za jednog austrijskog drugoligaša – Wörthersee ima kapacitet od čak 32.000 gledatelja. Trenutno je na 12. mjestu od 16 klubova austrijske druge lige i bori se za opstanak u ligi u koju su prošle godine i ušli iz Regionallige.

11.03.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014