NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

15.12.2018
tekst
tekst

Sport

Hrvatska protiv Turske na nogometnom EP gluhih

Hrvatska - Francuska (foto: www.eurodeaf2015.eu)

Hrvatska - Francuska (foto: www.eurodeaf2015.eu)

Za vrijeme opuštanja u Hannoveru

U prvoj utakmici poraženi od Francuza.

Br. pregleda: 2167

Autor: Zoran Stupar

U Hannoveru se od 14. do 27. lipnja održava Europsko prvenstvo za gluhe osobe na kojem nastupa i hrvatska reprezentacija. Naši momci će u četvrtak na Beeke Stadion u 16 sati igrati protiv Turaka.

Hrvatska će danas pokušati popraviti dojam iz prve utakmice, u kojoj su Francuzi bili bolji sa 3-0.

- Danas idemo na pobjedu. Smatramo da smo na terenu bolja momčad od Turske, iako su oni papirnati favoriti jer dugo godina igraju zajedno, dok smo mi 16 godina pauzirali – kaže nam Stjepan Žinić, menadžer i glasnogovornik reprezentacije koji je s reprezentacijom od njenog osnutka.

Posljednje natjecanje na kojem je Hrvatska reprezentacija gluhih nastupala bilo je u Oslu davne 1999. godine. Prvi su put na Euru nastupili 1995. kada su bili sedmi, bez ijedne izgubljene utakmice. Presudili su im jedanaesterci u borbi za polufinale protiv Irske. U utakmici za šesto mjesto također su izgubili na jedanaesterce, a u utakmici za sedmo pobijedili Belgiju sa 4-1.

Danas u ekipi nema velikih imena kao što su bili Jozo Bogdanović i Damir Desnica, nekadašnji igrač Hajduka, Dinama i Rijeke, pojašnjava nam Stjepan. Danas je najbolji igrač Mirko Blažević (20) koji nastupa za trećeligaša Belišće. I jedan kuriozitet – za reprezentaciju igraju otac i dva sina prezimena Vidaković, što je prava rijetkost.

18.06.2015.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014