NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

12.12.2018
tekst
tekst

Sport

Pajde Möhlin su nogometni prvaci hrvatske dijaspore! (FOTOGALERIJA)

Foto: Zoran Stupar

Foto: Zoran Stupar

'Pali' su vojvođanski Hrvati.

Br. pregleda: 2350

Autor: Zoran Stupar

Pajde iz Möhlina osvajači su Svjetskog prvenstva hrvatske dijaspore! U finalu su savladali Selekciju vojvođanskih Hrvata sa 4-0 (1-0).

Nakon nekoliko polušansi obiju momčadi početkom utakmice, Pajde su u 28. minuti promašile dobru priliku. Prva polovica poluvremena vrlo je dinamična, gledatelji, među kojima i mnogo navijača Pajdi koji ih na trenutke glasno bodre, mogli su uživati. Vjerojatno i zbog velike vrućine tempo malo pada i izgledalo je da ćemo na poluvrijeme otići bez golova, no Prijić u 45. minuti zabija svoj već sedmi pogodak na turniru za 1-0 Pajdi.

U 51. minuti sporan trenutak, vojvođanski Hrvati traže jedanaesterac, a dobijaju samo žuti karton zbog simulacije. Početkom drugog poluvremena imaju inicijativu, u 57. minuti odličan udarac sa ruba 16 metara brani vratar Pajdi. U igru ulazi i iskusni Rajko Vidović i već u 60. minuti umalo postiže pogodak. Ono što nije uspio Vidović, uspijeva Prijić pet minuta kasnije – iz polukontre zabija za 2-0.

Nakon toga, Pajde umrtvljuju igru. Potkraj utakmice vojvođanskim Hrvatima pada koncentracija pa Denis Beširević, koji je ušao par minuta prije, u 86. minuti zabija za 3-0. Dvije minute kasnije, isti igrač postavlja konačnih 4-0 i Pajde zasluženo slave.

U utakmici za treće mjesto Toronto Croatia sa 3-0 savladao je momčad Canberre.

Najbolji strijelac turnira je Prijić (Pajde) sa 8 golova. Najboljim igračem proglašen je Marko Zelenika (Pajde), a najboljim vratarem Stefan Lebović (Selekcija vojvođanskih Hrvata). Nagradu za fair play dobila je momčad Croatie Villefranche.

04.07.2015.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014