NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.04.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

SVAKA ČAST: Dva hrvatska grada u TOP 10 Financial Timesa po privlačenju stranih ulagača

Pogled na Ivanec (foto: Zoran Stupar)

Pogled na Ivanec (foto: Zoran Stupar)

FT screenshot

Prestižno priznanje.

Br. pregleda: 4559

Autor: Z.S.

Jastrebarsko i Ivanec dva su malena hrvatska grada koja su prema izboru Financial Timesa među 10 malih gradova Europe s najbolje razrađenim strategijama za privlačenje stranih ulaganja!

Na međunarodnom natječaju Cities and Regions of The Future 2016./2017. (Gradovi i regije budućnosti 2016./2017.), jedan od najuglednijih poslovnih časopisa na svijetu, britanski Financial Times, smjestio je Ivanec na čelno mjesto liste od top 10 mikro gradova u Europi (manjih od 100.000 stanovnika) s najbolje razrađenim strategijama za privlačenje stranih ulaganja

Ovo je već drugi put u dvije godine što ekipa analitičara FDI-a (grupe Financial Timesa koja se bavi praćenjem, analizom i predviđanjima kretanja u ulagačkom sektoru u međunarodnom biznisu) svrstava Ivanec u popis deset najpoželjnijih ulagačkih destinacija na razini europskih mikro gradova. I prije dvije godine su FDI-evi analitičari prepoznali da Ivanec, kao mali grad iz Hrvatske koja tek treba postati nova članica EU (tada je bio svrstan na deseto mjesto), potencijalnim ulagačima nudi novi iskorak u vidu inovativnih strategija kojima promiče prijateljsko okruženje prema ulagačima.

Posebno veseli što se na tablici deset najboljih Ivancu pridružio još jedan grad iz Hrvatske, Jastrebarsko, koji je na sedmom mjestu.

'Ovo priznanje najbolje pokazuje da smo bili u pravu kada smo strategiju razvoja velikim dijelom usmjerili na poticanje izravnih inozemnih ulaganja. Ovo nije priznanje samo za mene i moje suradnike, već i za sve stanovnike našega grada, kao i za izuzetan imidž Jastrebarskog', rekao je gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Na listi se, uz dva hrvatska grada, nalaze i Prijedor (BiH), dva irska grada, dva latvijska grada...

18.02.2016.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014