home
foto: HTZ

foto: HTZ

HRVATI NA KULINARSKOJ OLIMPIJADI U STTUTGARTU Ponosno se vratili kući s osvojene dvije timske i šest individualnih brončanih te četiri individualne srebrne medalje

Na najprestižnijem svjetskom kulinarskom natjecanju ove je godine sudjelovalo preko trideset hrvatskih kuhara i slastičara u različitim natjecateljskim kategorijama.

Autor: CroExpress

Hrvatska kulinarska reprezentacija predstavila se na Kulinarskoj Olimpijadi u Sttutgartu, najvećem i najprestižnijem svjetskom kulinarskom natjecanju na kojemu je ove godine sudjelovalo preko trideset hrvatskih kuhara i slastičara u različitim natjecateljskim kategorijama. Među mnoštvom natjecatelja iz više od sedamdeset zemalja svijeta bili su itekako uspješni, te se ponosno vratili kući s osvojene dvije timske i šest individualnih brončanih te četiri individualne srebrne medalje.

Srebrnom medaljom okitio se Ivan Đukić natjecanjem u individualnoj kategoriji Kulinarska artistika - clasic Thai style carving, dok je u istoj kategoriji Dražen Šafar osvojio diplomu. Ivan Đukić također je osvojio i brončanu medalju u kategoriji Kulinarska artistika - carving uživo. Aktualna državna prvakinja u slastičarstvu, Sandra Jadek, briljirala je u individualnoj slastičarskoj kategoriji te je kući ponijela srebrnu medalju.

Regionalni tim Varaždinske županije svoja je znanja i vještine predstavio u postavi hladnog stola koji se sastojao od finger food-a, hladne plate, 3 predjela, svečanog menija u 5 sljedova, 4 različita deserta i petit four-a te je za isti osvojio brončanu medalju. Srebrnu medalju osvojio je Dinko Tomašić, mlada nada hrvatskog kulinarstva, za nastup u individualnoj kulinarskoj kategoriji. U istoj kategoriji broncu su osvojili Lovro Stančin, najmlađi hrvatski predstavnik, Antonio Bukvić i Tomislav Sabolić. Antonio i Tomislav broncu su ponijeli i u kulinarskoj artistici, a u toj kategoriji srebrom se okitio Erich Glavica. Tim "Chef.hr" predstavio se u kategoriji cateringa te je za svoj nastup primio diplomu.

27.02.2020.

© CroExpress 2020.