home
foto: pixabay

foto: pixabay

NJEMAČKA NA POČETKU EPIDEMIJE KORONAVIRUSOM Ministar zdravstva Jens Spahn upozorio da je velik broj osoba bio u kontaktu s pacijentima koji su zaraženi

Moli sve da ne treba pri prvom kašlju odmah trčati liječniku te da se ne širi panika.

Autor: CroExpress

"Mi se nalazimo na početku epidemije koronavirusom u Njemačkoj", rekao je ministar zdravstva Jens Spahn, nakon što je potvrđeno novih šest slučajeva zaraze. Istaknuo je da je veliki broj osoba bio u kontaktu s pacijentima kod kojih je pronađen virus, te da u međuvremenu više nije moguće pratiti lance zaraze.

"Pitanje je funkcionira li naša dosadašnja strategija izolacije virusa i prekidanje lanca širenja", kaže Spahn, prenosi Hina, te dodaje da je mogućnost da epidemija zaobiđe Njemačku "mala". S ministrima zdravstva saveznih država održao je telefonsku konferenciju tijekom koje je dogovoreno da savezne države pokrenu svoje planove za slučaj izbijanja epidemije.

Pozvao je sve građane koji su u posljednjih 14 dana boravili u nekoj od rizičnih zemalja da obavijeste svog liječnika u slučaju pojavljivanja simptoma poput kašlja ili temperature. Istovremeno, moli sve da ne treba pri prvom kašlju odmah trčati liječniku te da se ne širi panika zbog koronavirusa.

27.02.2020.

Br. pregleda: 4230

© CroExpress 2020.