VIŠA SANITARKA VIMENKA 'Humor je snažno oružje! Ljude je lako rasplakati, a vrlo teško nasmijati'

Foto: Tomislav Žižić Vimenka

Foto: Tomislav Žižić Vimenka

Tomislav Žižić - Vimenka.

Autor: Z.S.

Tomislav Žižić često se oblači u ženu. Ne, nije ono što ste možda prvo pomislili. Alter ego ovog Splićanina je Vimenka; viša sanitarka, prava 'domaća' žena koja voli pred publikom na zabavan način progovoriti o aktualnostima. Tomislav Žižić je komičar, a nazivaju ga nasljednikom pokojne Nele Eržišnik. 

- Tomislav je bura i bonaca, temperamentna osoba – odgovara odmah na naše pitanje 'tko je Tomislav'. I ne samo to; član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Ovaj komičar sa 13 godina je počeo pisati prve komične uratke, a sa 17 odigrao prvu predstavu. Tijekom Domovinskog rata nastupao je na brojnim humanitarnim koncertima, u poznatoj emisiji HRT-a 'Lijepom našom'...- Već u školi zabavljao sam djecu na satovima i priredbama. Humor pomaže u najgorim životnim situacijama, humor je snažno oružje. Ljude je lako rasplakati, ali vrlo teško nasmijati. Vimenka je državna metlica koja govori o aktualnim situacijama. Kako liječnik oblači bijelu kutu za obavljanje svog posla, tako ja oblačim svoju uniformu Vimenke, više sanitarke. Gdje je humora nema tumora, smijeh je lijek, a ja malen hodam ispod zvijezda – otvoren je Tomislav.

Naš sugovornik je nastupao diljem Lijepe naše, ali i u iseljeništvu: Kanadi, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Belgiji... Gdje god ga pozovu, on se odaziva.- Ljudi na nastupe reagiraju fantastično. Za nastupa se dobro nasmiju, a nakon nastupa popričamo, nasmijemo se, poslikamo... Negativnih komentara i situacija nema. Svom poslu pristupam izuzetno profesionalno i s velikom ljubavlju. Doduše, ljubomore i zavisti ima u svakom poslu, ali to nije moj problem nego onog tko je širi. Stara poslovica kaže – dobar konj ima sto mana, a loš samo jednu – ne valja – kaže nam Tomislav.

U budućnosti planira nastaviti sa nastupima i unošenjem veselja u život ljudi.

- Dati ljudima što više smijeha, potreban im je u ovim teškim vremenima. Kako je rekla Majka Tereza: Nađite vremena za smijeh, to je melodija duše – zaključuje. 

03.05.2016.Br. pregleda: 23223