PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.07.2019
tekst
tekst

Vijesti iz misija

FOTOGALERIJA Hrvati Luksemburga dobili novog dušobrižnika - velečasnog Davida Ryana

Foto: Anđelko Markulin

Foto: Anđelko Markulin

Vlč. David Ryan zahvalio je svima koji su pridonijeli njegovu uvođenju u službu i uspjeloj organizaciji posjeta nadbiskupa zajednici hrvatskih katolika u Luksemburgu.

Autor: Goran Filipović

Luksemburški nadbiskup Jean-Claude Hollerich uveo je u službu novog voditelja Hrvatske katoličke misije Luksemburg vlč. Davida Ryana.

Svečana inauguracija održana je u okviru euharistijskog slavlja u crkvi sv. Petra i Pavla u Bertrangeu u nazočnosti velikog broja hrvatskih vjernika te u koncelebraciji lokalnih župnika Paula Goerensa iz Bertrangea i Pierrea Fabera iz Hesper-Réiser-Weilera.

Hrvatski vjernici dočekali su nadbiskupa Hollericha prigodnim riječima i darovima. Istaknuta je zahvalnost luksemburškoj nadbiskupiji na suradnji, župama Sanem i Bertrange na gostoprimstvu, ali i donedavnom dušobrižniku vlč. Froku Zefiqu na predanom radu u hrvatskoj zajednici.

Nadbiskup Hollerich u svojoj je propovijedi povukao zainmljivu paralelu između luksemburškog i hrvatskog naroda kojima je kroz povijest katolička vjera bila veliki oslonac u očuvanju nacionalnog identiteta. Govoreći o promjenama i krizi Katoličke crkve u Luksemburgu Jean-Claude Hollerich istaknuo je važnu ulogu zajednica stranih jezika, među njima posebno Hrvate, koji mogu odigrati ključnu ulogu u očuvanju vjere, ali i budućem strukturiranju rada i djelovanja unutar nadbiskupije.

Vlč. David Ryan zahvalio je svima koji su pridonijeli njegovu uvođenju u službu i uspjeloj organizaciji posjeta nadbiskupa zajednici hrvatskih katolika u Luksemburgu.

Nakon svečanosti inauguracije održan je prigodan domjenak koji je bio prilika za dodatno međusobno upoznavanje i ugodne luksemburško-hrvatske razgovore.


FOTOGALERIJA:

04.02.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.