PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

21.09.2019
tekst
tekst

Vijesti iz misija

(VIDEO) HRVATI STUTTGART-FEUERBACHA Proslavili svog nebeskog zaštitnika

Foto: I.B.

Foto: I.B.

Svečano misno slavlje na njemačkom i hrvatskom jeziku.

Br. pregleda: 1684

Autor: I.B.

Župa sv. Josipa Stuttgart-Feurbach proslavila je u nedjelju, 24. ožujka svoga nebeskoga zaštitnika.

Svečano misno slavlje na njemačkom i hrvatskom jeziku predvodio je voditelj pastoralne jedinice Stuttgart-sjeverozapad župnik vlč. M. Hambücher, koncelebrirao je dušobrižnik Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart-Feuerbach fra Frane Milanović. Propovijedala je pastoralna referentica SE St Josef, Julia Matheis.

Prisustvovali su i brojni članovi hrvatske zajednice. Hrvatska ženska klapa Filiae Croatiae iz Stuttgarta, otpjevala je višeglasne pjesme: Život svoj i Zdravo tilo. Kombinirani mješoviti njemački zbor i dječji zbor 'Mišići' pod vodstvom dekanatskog crkvenog glazbenika Detlefa Döfnera izvrsno je otpjevao ostale dijelove svete mise.

U ulaznoj i završnoj pjesmi su bili integrirani i Hrvati s kiticama na hrvatskom, kao i u molitvi vjernika i u prefaciji. Ulazni marš od Franje Dugana na orguljama je odsvirao pastoralni referent Ivan Bošnjak.

Nakon sv. mise održao se zajednički ručak u župnoj dvorani pokraj crkve. U programu nakon ručaka je ponovo nastupila ponovo klapa s nekoliko dalmatinskih pjesama.

25.03.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.