Voditelj korizmene duhovne obnove u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu od 7. do 9. ožujka 2019. bio je prof. dr. Grgo Grbešić iz Đakova. Kroz tri dana, u dobro ispunjenoj crkvi sv. Josipa u Zürichu, vlč. Grgo obradio je tri važne teme za kršćanski život, stoji na službenoj stranici Misije.
Prvog dana govorio je o Božjoj ljubavi; drugog dana o Božjem opraštanju; trećeg dana o Božjem milosrđu. Kroz sve tri teme govorio je o Bogu koji ‘sablažnjava’ možda ponajviše one ‘pobožne’, jer njegova ljubav, opraštanje i milosrđe nemaju granica. Sve tvrdnje je potkrijepio plastičnim primjerima iz života i vjernici su s velikom pozornošću pratili i upijali svaku riječ.

Svaki dan bilo je najprije prigodno predavanje na odabranu temu, zatim euharistijsko slavlje i nakon toga u četvrtak molitva pred Presvetim, u petak molitva pred križem, a u subotu molitva milosrdnom Isusu, prema pobožnosti sv. Marie Faustyne Kowalske.

Završetak obnove bio je u nedjelju, u molitvi križnog puta i slavlju euharistije, gdje je predvoditelj posebno naglasio da vjernici ne mogu živjeti od posebnosti nego od redovitosti. Smisao duhovne obnove nije da nas izdigne da lebdimo nego da nas spusti na zemlju, u realnost života.

Autor: CroExpress Datum objave: 18.04.2019.