Autor: CroExpress

Grupa od 70-ak članova Misije zajedno sa voditeljem vel. Stjepanom Zadravec, hodočastila je u subotu u Trier i predstavljala zajednicu na međunarodnoj sv. Misi u trierskoj katedrali u sklopu ‘Heilige Rock Tag-a’.
sz8v1j.jpg
‘Nakon što smo se poslije radovitog klanjanja okupili u misijskoj dvorani i kratko okrijepili, krenuli smo autobusom i sa nekoliko osobnih automobila prema Trieru gdje smo stigli malo prije 15 sati.

Nakon razgledavanja grada i znamenitosti, kao jedna od najbrojnijih grupa sudjelovali smo na svečanoj sv. Misi koju je uz koncelebraciju voditelja stranih misija u Biskupiji Trier predvodio pomoćni trierski biskup Robert Brahm.
6setmu.jpg
Uz upečatljive trenutke poput veličanstvene ulazne pjesme ‘Kraljice neba raduj se’ koju je, predvođena našim misijskim zborom pjevala puna katedrala, zasigurno je svima najdirljiviji trenutak bio kada su djevojke iz našeg zbora mladih uz pratnju naših tamburaša otpjevale psalam.
2qlfqx2.jpg
I nakon sv. Mise na druženju ispred katedrale, jednostavno smo odskakali kako brojem tako i zajedništvom, te su nas svojim prisustvom počastili i referent za strance u Biskupiji Pfr. Matthias Schmitz ali i sam trierski biskup dr. Stephan Ackermann sa kojim smo nakon zajedničkog fotografiranja rado razmijenili iskustva sa našeg hodočašća ali i informacije o novostima vezanim za blaženog Alojzija Stepinca, zaštitnika naše Misije kojem upravo pred crkvom u Koblenzu uskoro postavljamo bistu.
Na kraju susreta, biskup nas je ispratio riječima ohrabrenja i obećao sudjelovati na svečanom otkrivanju biste bl. Alojzija Stepinca i na proslavi 50. godišnjice naše zajednice u veljači iduće godine.
Uz čestitke svim hodočasnicima i zahvale našim zborovima i sviračima koji su po tko zna koji put pokazali život naše zajednice u najljepšem svjetlu, svim čitateljima prenosimo pozdrave trierskog biskupa dr. Stephana Ackermanna kao i svih odgovornih u Biskupiji.
Veselimo se sljedećoj nedjelji koja nam donosi proslavu Prve sv. Pričesti i suboti nakon toga, kada putujemo u Banneux na hodočašće Djevici od siromaha (još ima 10 mjesta u autobusu-pridružite nam se, dobrodošla/dobrodošao)!

Datum objave: 12.05.2019.