Autor: CroExpress/IKA

Na poziv don Stjepana Lončara, voditelja HKM Pariz u subotu i nedjelju, 5. i 6. listopada grupa mladih članova Frame Hrvatske katoličke župe iz Münchena zajedno sa duhovnim asistentom Frame fra Filipom Mimicom i s. Nikolinom Bilić posjetila Hrvatsku katoličku misiju u Parizu.

Odmah po dolasku u Pariz zbor Frame župe sudjelovao je na ‘Journee des familles’ (obiteljskom danu udruge vojnih izaslanika) u vojnoj školi Ecole Militaire nasuprot Eiffelova tornja gdje je izveo dvije hrvatske skladbe.

Na susretu je sudjelovalo oko 40 zemalja iz cijeloga svijeta predstavljajući se pjesmom, plesom, folklorom kao i najpoznatijim gastronomskim delicijama. Hrvatska je bila među glavnim organizatorima ovog sajma koji se organizira jednom godišnje u Parizu predvođena vojnim izaslanikom Ivicom Martinićem.

Poslije podne razgledavali su grad zajedno sa don Stjepanom i mladima iz pariške misije. Nakon obilaska grada u crkvi sv. Ćirila i Metoda HKM u Parizu susreli su se sa hrvatskim obiteljima koje su ih ugostile u svojim domovima. U nedjelju je bilo svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Filip Mimica u koncelebraciji sa don Stjepanom Lončar a na misi je pjevao i svirao zbor i orkestar Frame Hrvatske katoličke župe München sa voditeljicama s. Nikolinom i Marijom Pušić. Nakon Mise zbor je izveo prigodni koncert duhovne glazbe. Po završetku koncerta, uslijedio je piknik u dvorani za sve prisutne sudionike ovog lijepog slavlja. Susret je završen domoljubnim pjesmama i srdačnim druženjem pariške i münchenske hrvatske katoličke mladeži. Na susretu ‘Journee des familles’, na misi kao i na druženju poslije mise s framašima je bio i hrvatski veleposlanik u Parizu Filip Vučak sa djelatnicima veleposlanstva.

Datum objave: 09.10.2019.