Autor: CroExpress/KTA

Hrvatske katoličke zajednice u Reutlingenu, Tübingenu i Metzingenu od 3. do 6. listopada  imale su čast ugostiti mons. Franju Komaricu, banjalučkog biskupa.

Na poziv don Ante Kutleše, voditelja spomenutih zajednica, mons. Komarica je nekoliko dana proveo u tim zajednicama, susrećući se s vjernicima, slaveći svete mise i upoznajavući sve prisutne sa stanjem u Banjalučkoj biskupiji, koja je u ratu jako stradala, a posljedice rata, ponajviše gledajući broj vjernika, i danas su itekako vidljive.

U petak, 4. listopada u Reutlingenu, nakon svete mise bilo je i predstavljanje knjige ‘Ne dam te od sebe’ gosp. Marijana Krajinovića, koji u knjizi opisuje svoje iskustvo susreta s Bogom. Nakon predstavljanja knjige, biskup Franjo je toga dana, na Blagdan sv. Franje, proslavio i svoj imendan u prostorijma zajednice, a proslavu su pripremili domaćini.

Slavljenjem svetih misa u nedjelju 6. listopada u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu, mons. Komarica je podržao sve vjernike u očuvanju katoličkoga i hrvatskoga identiteta, te na poseban način molio za sve buduće naraštaje našega naroda.

U propovijedima je mons. Komarica iskazao svoju zahvalnost za dobrodošlicu i podršku, istovremeno potičući okupljene da se u svome vjerničkome životu oslone na Isusa Krista.

Tijekom ovih dana biskup Franjo se susreo s mnogim vjernicima, a na poseban način s onima, koji su ili rođeni ili vuku korijene s područja Banjalučke biskupije.

Datum objave: 10.10.2019.