Autor: CroExpress/Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

U subotu, 12. listopada održan je koncert i susret zborova u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Ingolstadtu. Uz domaći zbor mladih i VIS Karizma na koncertu su sudjelovali i zborovi HKM Nürnberg i HKM Wels iz Austrije.

Druženje je započelo u 18 sati sa svetom misom u novoj crkvi sv. Martina koju je predvodio mjesni župnik Ulrich Flashar, a don Stjepan Matijević iz Nürnberga i don Mato Križić iz Ingolstadta su koncelebrirali.

Koncertu se pridružio i veliki prijatelj svih vjernika HKM Ingolstadt, velečasni dr. Clemens Hergenröder. Misno slavlje su glazbeno uveličali zborovi iz Welsa i Ingolstadta.

Nakon svete mise svi su preselili u obližnju dvoranu gdje je oko 19:30 sati započeo koncert. Na samom početku svi skupa zapjevali su pjesmu ‘Došli smo ti, Majko draga’ jer se koncert održao u listopadu, Marijinom mjesecu.

VIS Karizma iz Ingolstadta ima posebnu vezu sa zborom iz Welsa. Već nekoliko godina je zbor iz Ingolstadta gostovao na koncertima i druženju zborova u Welsu što je domaćine i potaklo da organiziraju baš ovakav lijep susret.

Poseban trenutak bio je kad je VIS Karizma iz Ingolstadta s cijelom dvoranom otpjevao pjesmu ‘Naš Bog je velik’. Bila je to pjesma zahvale Gospodinu i Gospi na tom prekrasnom događaju i druženju.

Datum objave: 14.10.2019.