Čim dođete na Rivijeru Crikvenicu, nakratko zastanite i duboko udahnite. Osjetit ćete vječni puls života rivijere koja će postati dio vaših najljepših uspomena, u kojem god razdoblju u godini dođete.

Ovdje sva godišnja doba imaju svoje čari. Proljeće nam donosi mirise i okuse na gastronomskim i sjajnu atmosferu na sportsko-rekreativnim događanjima. Jedno od takvih događanja jest i Experience Crikvenica (Health & Outdoor), projekt Turističke zajednice Grada Crikvenice koji je povezao zdravlje, aktivnosti na otvorenome, gastronomiju i druženje svih generacija.

Centar Crikvenice ovoga će vikenda postati oaza rekreacije i sporta za sve uzraste. Posjetite Obiteljski vikend rekreacije 21. i 22. svibnja i budite dio „velikog poligona“ na otvorenome koji nam donosi rekreaciju, druženje, zabavu i zdravo natjecateljsko druženje pod budnim iskusnih trenera i animatora.

Trg Stjepana Radića oba dana vikenda u razdoblju od 10 do 14 sati i od 16 do 20 sati biti ispunjen atraktivnim spravama na napuhavanje. Posjetitelje očekuje Ninja poligon u dužini 15 metara s mnoštvo sadržaja na kojemu će, vjerujemo, najviše uživati najmlađi sudionici. Oni malo stariji uživat će u 200 m 2 velikom odbojkaškom igralištu, poligonu za vožnju romobilom i 150 m 2 velikom polju za „živi“ nogomet. Pažnju posjetitelja zasigurno će privući i košarkaški poligon te poligoni za kolutove i pikado. Cijeli program praćen je vodstvom devetero animatora koji će, uz organizaciju zanimljivih igara, provoditi i natjecanja među sudionicima.

Svega koji korak od Trga, na Veloj paladi, očekuje vas još zanimljivog sadržaja. Želite provjeriti svoju izdržljivost ili jednostavno odraditi trening na otvorenome? Nema problema!

Subotu i nedjelju od 9 do 12 sati te od 17 do 20 sati profesionalni fitness treneri vodit će različite aktivnosti za sve dobne uzraste. Posebno ističemo natjecanje u guranju „saonica“ gdje je cilj u 70 sekundi izgurati što više metara, obiteljsko natjecanje na veslačkim ergometrima i popularni test izdržljivosti u „farmer walk-u“. Osim organiziranih natjecanja provodit će se vježbe mobilnosti i stezanja, pokazne aktivnosti poput tehnike mrtvog dizanja i rada s girijama te različiti testovi kondicije.

Subotu popodne organizirano je obiteljsko natjecanje na veslačkim ergometrima u trajanju od 5 minuta gdje je cilj odveslati što više metara. Članovi obitelji izmjenjuju se prema vlastitoj želji, a broj natjecatelja je neograničen, stoga su svi dobrodošli! Popodnevni termin u nedjelju rezerviran je za timska natjecanja sportaša i rekreativaca na poligonu kondicijske izdržljivosti koji uključuje ASSAULT BIKE i „saonice“ s utezima, a cilj je u jednoj minuti izgubiti što više kalorija na biciklima, odnosno preći što više metara na „saonicama“. Pobjednik je onaj tim koji ima najveći ukupni zbroj kalorija i metara.

Neovisno o natjecanjima, svim posjetiteljima oba dana je omogućeno korištenje rekvizita i sprava te provedba testiranja. Osobama s invaliditetom ili tegobama kralježnice, ramena i vrata bit će upućeni posebni savjeti te omogućeno korištenje rekvizita uz stručni nadzor. Subotu ujutro sudionici će uživati i u ponudi besplatnih zdravih smoothie-a.

Cjelokupni program Obiteljskog dana rekreacije, oba dana, potpuno je besplatan!

Kako bi vaš doživljaj jedne od najpoznatijih destinacija zdravstvenog turizma bio još intenzivniji, zdravstvene će ustanove Thalassotherapia Crikvenica i Terme Selce, imati posebnu ponudu tretmana i usluga. Thalassotherapia organizira besplatno sudjelovanje u grupnim vježbama disanja – svake subote u svibnju od 8 do 9 sati u Parku medicinske rehabilitacije. U slučaju lošeg vremena, vježbe se održavaju u dvorani “Panorama” koja se nalazi u neposrednoj blizini parka. Uvjet za sudjelovanje je posjedovanje COVID-19 potvrde.

Prijave za sudjelovanje nisu potrebne.

Terme Selce vrše besplatnu body analizu uz obaveznu prijavu i dogovor oko termina (broj mjesta ograničen) na info@terme-selce.hr. Naši vrsni kuhari u odabranim restoranima pobrinut će se za vaše gastronomsko putovanje kako biste uživali u zdravim menijima po promotivnim cijenama. Meniji su zamišljeni u tri slijeda do 150,00 kn ili pet sljedova do 250,00 kn. Odabrani restorani i hoteli na Rivijeri
Crikvenici jesu: Boutique hotel Esplanade, Burin, hotel Crikvenica, Karoca, Rosalia (Heritage Hotel Stypia), Trabakul u Crikvenici, Domino u Dramlju te Kantunić, Riva i Ulika u Selcu.

Sve detalje i novosti vezane uz navedene programe možete pronaći na rivieracrikvenica.com i Facebook stranici Crikvenica – Croatia. Dinamična rivijera rekreacije i zdravlja čeka na vas!


Autor: TZ Grada Crikvenice Datum objave: 22.05.2022.