PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

Vjera

NEVINA DJEČICA Stradala su umjesto Isusa i za njega

0-1482938506

0-1482938506

Sveta Nevina dječica zaštitnici su male djece, dječjih zborova i nahočadi te mnogih učilišta, župa i crkava širom svijeta.

Autor: CroExpress

Danas slavimo spomen na Nevinu dječicu koja su svojom žrtvom tragično obilježila Kristov dolazak na zemlju. Ovaj blagdan pučki se zove i Sveti mladenci.

Židovski kralj Herod dogovorio se sa Sveta tri kralja, da mu pri povratku jave gdje se nalazi novorođeni Isus. Bog se ukazao kraljevima u snu i poručio im, da odu kući bez povratka Herodu, što su i učinili.
Herod ih je čekao, dok nije shvatio da se neće vratiti. Želio je dati ubiti Isusa, jer se bojao da će ga zbaciti s kraljevskog prijestolja, ne znajući da je Isus k nama došao uspostaviti Kraljevstvo nebesko, ne zemaljsko.

Herod je, ljutit i uplašen, naredio svojim vojnicima da ubiju svu mušku djecu u Betlehemu i okolici od dvije godine na niže (Mt 2,16). Vojnici su to i izvršili. Isusa nisu uspjeli pogubiti, jer je na vrijeme anđeo u snu poručio sv. Josipu da s Djevicom Marijom i Isusom pobjegne u Egipat.

Točan broj pogubljene djece se ne zna, a Crkva ih smatra mučenicima, koji su u raju, jer su nevini stradali za Isusa i umjesto Isusa.

Sveta Nevina dječica zaštitnici su male djece, dječjih zborova i nahočadi te mnogih učilišta, župa i crkava širom svijeta.

28.12.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.