PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.07.2019
tekst
tekst

Vjera

CRKVA DANAS SLAVI Blaženu Djevicu Mariju Lurdsku i Dan bolesnika

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

Gospa se ukazala neukoj i siromašnoj djevojčici – sv. Bernardici.

Autor: Vjera i djela/ CroExpress

11. veljače Crkva slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, a tada se posebno prisjećamo onoga dana davne 1858. god. kada se Gospa ukazala neukoj i siromašnoj djevojčici – sv. Bernardici, i objavila se kao Bezgrješno začeće. Dan je to i kada se prisjećamo svih bolesnih i njihovih obitelji i molimo zagovor Gospe Lurdske za sve njih, a posebno da ih uvijek osnažuje istinskim strpljenjem i dubokom vjerom, piše Vjera i djela.

Molitva Gospi Lurdskoj

Sjeti se, Majko Božja Lurdska, one neizmjerne dobrote i moći kojom si sišla s nebesa i više se puta ukazala u špilji, da nama siromašnim grješnicima doneseš pomoć. Puna pouzdanja u Tvoju veliku dobrotu i milost, dolazim k Tebi da isprosim Tvoju pomoć i zaštitu, jer se još nikada nije čulo da bi Ti zapustila onog koji se je k Tebi utekao.
O prečista Djevice, Majko Božja Marijo, molim Te daj mi sve za moje spasenje potrebite milosti. Ne dvojim ni najmanje da me nećeš uslišati, jer se od srca kajem za sve svoje grijehe i obećajem da ću ti vjerno služiti. Čuj, dakle, milostivo, o mila Majko molitvu moju i dobrostivo me usliši. Amen.

Majko Božja Lurdska, moli za nas!

11.02.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.