PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.06.2019
tekst
tekst

Vjera

ČUDESNO U istom danu zaređena dva 26-godišnja brata blizanca

Foto: Facebook Seminaristi Treviso

Foto: Facebook Seminaristi Treviso

U Trevisu.

Autor: CroExpress/Aletelia/Bitno.net

Dva brata blizanca, Giacomo i Davide Crespi, 25. svibnja ove godine stajala su jedan pored drugoga, kako bi, zajedno s još trojicom kandidata, od svojeg biskupa u Trevisu primila sakrament svetog reda, donosi Aleteia, a prenosi Bitno.  

Otac Giacomo se prisjeća trenutka kada su još u petom razredu osnovne škole, kada su imali 14 godina, slušali o zvanjima. 'Naravno da se u toj dobi nismo pitali želimo li jednom biti svećenici. Sve je započelo kao avantura. Kako smo odrastali, obojica smo u različito vrijeme zakoračili na put razlučivanja, u razdoblje proučavanja teologije te naposljetku izbora svećeničkog zvanja', kaže Giacomo. 

Premda su braća na taj put krenula zajedno, obojica naglašavaju kako je svatko od njih o svojem pozivu odlučivao 'osobno, autonomno i slobodno'. 

'Mi smo jednostavno dijelili isti put', objašnjava Giacomo. Podršku na putu prema svećeništvu dobili su od roditelja i dvije sestre. 'Cijelo ovo vrijeme se nismo osjećali usamljeno, nego da nas oni, posebno naši roditelji, prate i u svemu podržavaju', tvrdi otac Giacomo. Njihov otac je za talijanske medije objasnio da su morali kupiti novi automobil kako bi mogli odlaziti u sjemenište i sudjelovati u događajima za članove obitelji. 

Drugi svećenik, otac David, kaže kako mu je svećeničko ređenje donijelo poseban unutarnji mir: 'Sada osjećam mir koji nikada prije nisam osjetio. Znam da se nalazim tamo gdje me je Bog stavio, a uz to imam sreću da se pokraj mene nalazi moj brat, koji savršeno razumije dubinu i važnost svega što doživljavamo', objašnjava otac David.

10.06.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.