PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

22.01.2020
tekst
tekst

Vjera

FRA LJUBOMIR ŠIMUNOVIĆ IZ LONDONA 'Domovini treba Božji blagoslov. Potrebni su oni koji će, umjesto mrmljanja, moliti!

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

U londonskoj Crkvi Presvetog Srca Isusova svetu misu za Domovinu predslavio je fra Ljubomirom Šimunovićem, voditelj HKM London.

Autor: CroExpress

Fra Ljubomir je u propovijedi podsjetio kako je i narod Božji nakon što je ožednio, zaboravio da je Bog onaj koji vodi i počeo je mrmljati.


Od 'bolesti mrmljanja i gorčine' lijek je moguće pronaći na drvetu križa. Domovini treba Božji blagoslov. Potrebni su oni koji će, umjesto mrmljanja, moliti. Bog je veći od naših rana, ograničenja, iskustva i povijesti, naglasio je fra Ljubomir i pozvao na molitvu za ozdravljenje rane hrvatskog naroda.

'Odgovornima daj mudrosti i spremnost na služenje. Svima nama daruj svoj blagoslov, kako bi do kraja pobijedio u našem životu i u životu našeg naroda', zaključio je fra Ljubomir-

Za vrijeme svete mise pjevao je zbor mladih HKM London pod vodstvom Miriam Hichri.'Lijepom našom' pozdravljena je Domovina, a mladi dramski umjetnik Filip Mayer svečano je pročitao pjesmu o državnosti i hrvatskoj slobodi Nazorovu Zvonimirovu lađu.

Nazočnima se poslije mise obratio hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu Nj. E. Igor Pokaz, koji je istaknuo kako pored velikih pothvata naših sportaša, znanstvenika, umjetnika, gospodarstvenika, ime Hrvatske svojim znanjem, stručnošću, ljubaznošću, toplinom, srdačnošću pronosi s ponosom i svaki pojedinac koji našu državu ima u srcu.

Slavlju su nazočili hrvatski vojni izaslanik brigadir Damir Terzić i kapetan korvete Ivo Musulin, predstavnik Hrvatske ratne mornarice u mornaričkom zapovjedništvu NATO saveza.

02.07.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.