Autor: Adolf Polegubić

Hrvatska katolička misija Srednji Baden sa sjedištem u Karlsruheu oprostila se, u nedjelju 15. rujna, od svojih dugogodišnjih dušobrižnika članova Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca don Mihaela Rodića i dr. don Vinka Kraljevića, koji se vraćaju na nove službe u Zagreb (don Mihael na župu na Jarunu, a don Vinko na župu na Knežiji), pastoralnog referenta Dominika Spajića zbog odlaska u mirovinu i privremeno od pastoralne suradnice Sanje Gluhak zbog roditeljskog dopusta.

Oprostili su se na misnim slavljima u crkvi sv. Mihaela u Karlsruheu, u crkvi sv. Pavla u Bruchsalu i u crkvi sv. Ante u Pforzheimu.
Svečano misno slavlje u Karlruheu je predvodio delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina, koji je i propovijedao. U Bruchsalu i Pforzheumu je misna slavlja predvodio izaslanik provincijala Hrvatske salezijanske provincije don Ivana Bosca don Tihomira Šutala don Danijel Vidović, koji je i propovijedao.
Voditelj misije don Ivo Nedić se biranim riječima oprostio od dušobrižnika don Mihaela i don Vinka, pastoralnog referenta Spajića i pastoralne suradnice Gluhak. Delegat vlč. Ivica Komadina im je zahvalio na svemu dobru koje su učinili u toj misiji na dobro Hrvata katolika u svoje osobno ime, uime djelatnika Hrvatskoga dušobrižničkog ureda i hrvatskih pastoralnih djelatnika iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj uz prigodni dar. Uručena im i zahvalnica ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. vlč. Tomislava Markića. Don Danijel Vidović im je zahvalio uime provincijala don Tihomira Šutala. Posebice je izrazio zahvalnost vjernicima na pomoći, koju pružaju u školovanju mladih salezijanaca te Provincije. U ime vjernika im je na svemu zahvalila misijska tajnica Monika Mišić.

Prigodnu i zahvalnu riječ uputili su dušobrižnici don Mihael i don Vinko i pastoralni referent Dominik Spajić. Don Mihael je svećenik 49 godina, od čega je 26 godina proveo u hrvatskoj pastvi u Njemačkoj. Dominik Spajić je djelovao kao pastoralni suradnik u misiji 37 godina. Tijekom misnih slavlja u koncelebraciji su uz delegata vlč. Ivicu Komadinu, voditelja misije don Ive Nedića i dosadašnjih misijskih dušobrižnika don Mihaela Rodića i dr. don Vinka Kraljevića, bili i sadašnji dušobrižnici don Vjekoslav Kanić i don Anto Adžamić, mr. don Drago Škarica i bivši voditelj HKM Karlsruhe vlč. Ivan Plješa. Na misnim su slavljima pjevali misijski zborovi pod vodstvom i orguljskom pratnjom pastoralnog suradnika Darka Rupčića.

Datum objave: 17.09.2019.