PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

06.06.2020
tekst
tekst

Vjera

PODRŽIMO MOLITVOM I DOLASKOM PROCESIJU 'Zagreb Mariji' na Kamenita vrata, 25. rujna u 17.30 sati

Pjevanom krunicom procesija će proći glavnim zagrebačkim Trgom bana Josipa Jelačića i ulicama grada do bazilike Presvetog Srca Isusova (Palmotićeva 31).

Br. pregleda: 1259

Autor: CroExpress/Bitno.net

Vjernici iz deset hrvatskih gradova sudjelovat će u marijanskim procesijama za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu pod geslom 'Hrvatska Mariji, Majci Života'. Procesijama se obilježava početak jesenske kampanje bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja i širenje kulture života u hrvatskome narodu. Kampanja će trajati od 25. rujna do 3. studenoga 2019. godine u 32 grada na 34 mjesta bdjenja, što ovu kampanju čini najvećom do sada.

Uz pokroviteljstvo Hrvatske radiotelevizije i brojnih drugih medija, udruga 'Hrvatska za Život' i inicijativa '40 dana za život' pozivaju roditelje s djecom, mlade, molitvene zajednice, zborove i sve prijatelje života na zagrebačku procesiju 'Zagreb Mariji' na Kamenita vratima, 25. rujna 2019. godine, u 17.30 sati.

Pjevanom krunicom procesija će proći glavnim zagrebačkim Trgom bana Josipa Jelačiča i ulicama grada do bazilike Presvetog Srca Isusova (Palmotićeva 31), gdje će nakon svečane svete mise, koja počinje u 19 h, uslijediti koncert 'Zagreb Mariji' s tradicionalnim i modernim marijanskim pjesmama te dirljivo svjedočanstvo jednog bračnog para na temu 'Za dijete više'.

Procesije će se održati 22. rujna u Zaboku, a 24. rujna u Đakovu, Koprivnici, Velikoj Gorici i Vinkovcima. Sve informacije o procesijama u navedenim gradovima možete dobiti ovdje: http://hrvatskazazivot.com/marijanska-procesija-za-zivot/.

Novoprijavljeni gradovi su Split, Šibenik, Gospić i Bjelovar, a očekuje se i još nekoliko jer je interes velik, tako da će navedena poveznica biti sve bogatija informacijama. Svi se zainteresirani mogu javiti upitom i na e-mail 40danazazivot@gmail.com (Petra) te na brojeve 099 883 2760 (Ante) i 091 723 8649 (Dijana).

'Dolazak na jednu od procesija je sudjelovanje u najavljenom trijumfu Bezgrješnog Srca Marijina, budući da su apostolat za život i kultura života neizostavan dio pobjede Dobra nad Zlim', prenosi Ante Čaljkušić, predsjednik Udruge i Inicijative.

Udrugu i Inicijativu šibenski je biskup Tomislav Rogić službeno posvetio Bezgrješnom Srcu Marijinu na Nacionalnome susretu Inicijative u Šibeniku 30. kolovoza 2019. godine.

17.09.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.