Autor: CroExpress/IKA

Moto klub specijalne policije iz Domovinskoga rata za zaštitnika je odabrao sv. Ivana Pavla II., odlučeno je na skupštini u nedjelju 26. travnja, na prijedlog predsjedništva kluba.

Upućen je poziv udrugama specijalne policije proizišlima iz Domovinskoga rata da se pridruže toj inicijativi za prihvaćanje Velikoga Pape zaštitnikom veterana specijalne policije. Brojne su poveznice sv. Ivana Pavla II. i specijalaca hrvatske policije. Od samog početka Domovinskoga rata, kada su specijalci bili prvi u obrani domovine, poljski papa i Sveta Stolica bili su prvi koji su prepoznali težnju Hrvata da ostvare svoju slobodnu.

Tijekom samoga rata, kada su specijalci ne žaleći žrtvu stvarali temelje slobodne hrvatske države, papa Wojtila je u svijetu promicao Hrvatsku i molio za Hrvate. Nakon svih tih nastojanja, Papa je došao u Hrvatsku, poljubio zemlju drage nam domovine, a specijalcima je pripao blagoslov da se brinu o njegovoj sigurnosti.

“Blagoslovljeni smo time što smo naraštaj Hrvata koji je stvorio slobodnu državu Hrvatsku, blagoslovljeni smo, što smo čuvali velikog prijatelja Hrvatske sv. Ivana Pavla II i blagoslovljeni smo što smo doživjeli da naš Papa bude proglašen svetim”, kazao je predsjednik Moto kluba specijalne policije iz Domovinskoga rata Dorijan Vrbanac, ukazujući na snažne poveznice između pape Ivana Pavla II. i veterana specijalne policije.

Uz prihvaćanje sv. Ivana Pavla II. kao zaštitnika, u udruzi Moto klub specijalne policije iz Domovinskoga rata izradili su i amblem koji se sastoji od štita sa stiliziranom „šahovnicom“ sive boje, obrubljenog zlatnom bojom i s papinskim grbom Ivana Pavla II., ispod koje je natpis na latinskom „Custodivimus Sanctum“ – „Čuvali smo sveca“.

Datum objave: 30.04.2020.