U subotnje jutro, 23. rujna, stotine hodočasnika pješaka okupili su se u misijskoj crkvi kako bi započeli svoje hodočašće prema Majci Božjoj Lurdskoj u najveće svetište Bečke biskupije Maria Gugging.

Ovo posebno hodočašće, vođeno fra Darkom Grmačom, privuklo je velik broj vjernika, a na poseban način i veliki broj mladih osoba.

Molitva je bila u središtu ovog hodočašća, koje je posvećeno početku nove školske, akademske, vjeronaučne i katehetske godine. Sudionici su zajedno molili krunicu, pjevali duhovne pjesme te razgovarali i družili se tijekom puta prema svom duhovnom odredištu. Ovo hodočašće je ujedno pružilo i priliku za susret s milosrdnim Gospodinom kroz sakrament svete ispovijedi.

Nakon više od 7 sati hodočašćenja, hodočasnici pješaci stigli su do spilje Gospe Lurdske u Maria Gugging, gdje su se pridružili i oni koji su došli autom ili autobusom. Svi su se pripremili za svečanu svetu misu, koja je bila vrhunac njihovog duhovnog putovanja. Misu je predslavio fra Darko Grmača, dok je animaciju pjevanja vodio član HKM Beč, gospodin Toni Piplica.

U svojoj propovijedi, fra Darko govorio je o važnosti vjere, ističući da se nalazimo u vremenima krize vjere. Marija je postala uzor vjere i povjerenja jer ju nikada nije izgubila, čak i kada se suočavala s nepoznatim i tajanstvenim situacijama. Potaknuo je sve prisutne da se predaju Bogu, vjerujući da će On sve izvesti na dobro. Marija je držala svoje dijete Isusa u Božićnoj noći, iako je izgledalo kao i sva druga djeca, vjerovala je u Božju prisutnost. Također je imala vjeru pod križem, gledajući patnju svoga Sina i vjerujući da Bog na križu otkupljuje cijeli svijet. Fra Darko je pozvao prisutne da uče od Marije kako slijediti Božji plan umjesto vlastitog te je postavio pitanje: “Imamo li i mi vjeru poput Marije?”

Ovo duhovno putovanje ostavilo je dubok dojam na sve sudionike te ih potaknulo da nastave rasti u svojoj vjeri i povjerenju u Božji plan pod Marijinim vodstvom.


Autor: CroExpress Datum objave: 26.09.2023.