U nedjelju, 24. rujna., Hrvatska katolička misija Koblenz proslavila je s velikim žarom i zahvalnošću 20 godina svećeništva župnika vlč. Stjepana Zadraveca.

Ova posebna proslava okupila je zajednicu vjernika u crkvi sv. Franje u Koblenzu.

Proslava je započela molitvom svete krunice za duhovna zvanja, koju su predmolili predani članovi misijske molitvene zajednice. Nakon toga, crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta dok je svečana sveta misa započela. Impresivna procesija brojnih ministranata i sam svećenik, vlč. Stjepan Zadravec, ulazila je u crkvu uz počasni špalir članova misijskog vijeća, uz pratnju orgulja i misijskih tamburaša koji su svojom svirkom i pjevanjem uveličali ovu svetu Misu.

Vlč. Stjepan Zadravec, voditelj Hrvatske katoličke misije Koblenz zahvalio Bogu na 20 godina svećeništva
FOTO: HKM Koblenz

Nakon kađenja oltara, ulaznog pozdrava i pokajničkog čina te čitanja Svetog Evanđelja, uslijedila je nadahnuta propovijed župnika, koja je duboko dirnula prisutne. Nakon propovijedi, euharistijski dio svete mise bio je trenutak duhovne posvete.

Na kraju svete mise, prije završnog blagoslova, župnik je srdačno zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi svete mise i samog slavlja. Među uzvanicima su bili glavni urednik “Žive zajednice” iz Frankfurta, g. Ivan Gavranović, bogoslov Bože Serdarušić koji je obavljao ceremonijalne dužnosti, grupa mladih iz Misije Freiburg i mnogi drugi.

Nakon svete mise, druženje se nastavilo u prepunoj dvorani ispod crkve uz bogat ručak, piće i veselu pjesmu izvedenu od strane izvrsnih misijskih tamburaša.

Vlč. Stjepan Zadravec, voditelj Hrvatske katoličke misije Koblenz zahvalio Bogu na 20 godina svećeništva
FOTO: HKM Koblenz

Ova sveta misa i svečani ručak nakon nje podsjetili su na veličanstveno zajedništvo koje njeguje Hrvatska katolička misija Koblenz, a koje je izuzetno važno za život jedne zajednice.

Iskazali su zahvalnost Bogu za sve primljene milosti, posebno za dar svećeništva, koji je od suštinskog značaja za život i duhovnu obogaćenost zajednice.

Iz HKM Koblenz izražavaju duboku zahvalnost svima koji su sudjelovali u organizaciji ove veličanstvene proslave, te svim prisutnima koji su svojom prisutnošću i molitvama obogatili ovaj poseban dan. Kao što pjesma kaže, “Gdje je ljubav i prijateljstvo, ondje je i Bog.” Neka sve što su doživjeli bude na slavu Bogu.


Autor: CroExpress Datum objave: 25.09.2023.