Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u subotu u Vukovaru, u  povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 24. obljetnice dovršetka mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, je li današnja Hrvatska ona koju smo sanjali.

Na 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 24. obljetnice završetka mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Hrvatske, izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Penavom, položilo je vijenac kod Spomen-obilježja na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

 „Danas obilježavamo dvije značajne obljetnice za našu domovinu. U spomen na sve koji su dali sebe za svoju domovinu, šaljemo simboličnu poruku s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, jer da nije bilo njih, pitanje je bi li danas bilo i hrvatske države.“, rekao je Penava.

 Vezano za proteklih 30 godina samostalnosti hrvatske države, izjavio je da se – gledajući na situacije koje se na dnevnoj bazi događaju u Hrvatskoj – iz Vukovara ne možete ne upitati jesu li ljudi koji su dali svoje živote za ovu državu to zaslužili i je li to Hrvatska kakvu smo sanjali.

 Molitvu za hrvatsku domovinu i sve žrtve iz Domovinskog rata predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 15.01.2022.