Kako bi se mogao voziti Austrijom, gdje mu je na snazi zabrana, 54-godišnjak je za 800 eura kupio krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu na ime druge osobe u koje su umetnute njegove fotografije, no otkriven je na graničnom prijelazu Slavonski Šamac.

Iz brodsko-posavske policije u ponedjeljak su naveli kako su su granični policajci tijekom vikenda kod 54-godišnjeg hrvatskog državljanina pronašli krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu.

Otvorena je istraga kojom je utvrđeno da je osumnjičeni prije desetak mjeseci za 800 eura kupio krivotvorene spomenute dokumente koji su izdani na ime i prezime druge osobe, no u njih je umetnuta njegova fotografija.

Otkriveno je i da je te krivotvorene dokumente kupio kako bi se njima koristio u Austriji, gdje je protiv njega na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Protiv 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.

Kako propisuje Kazneni zakon, kaznom zatvora do tri godine kaznit će se onaj tko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava ili tko takvu ispravu nabavi radi uporabe ili je uporabi kao pravu.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 27.03.2023.