Autor: Hina/CroExpress

Golemi turistički katalog ‘Neodoljiva Hrvatska’, koji je kanididran i za Guinessovu knjigu rekorda, predstavljen je večeras u Dubrovniku u prostoru Luže.
Katalog je širok 1398 mm, visok 1650 mm, težak 70 kg, i na 378 stranica i 900 kvadrata papira predstavlja Hrvatsku kao turističku destinaciju posebno atraktivnu posjetiteljima kroz cijelu godinu.

Najveći katalog na svijetu razvijan je kao projekt tri godine, a na njegovu sadržaju je radilo pedesetak stručnih autora, udruga, fotografa i dizajnera, kako bi predstavio hrvatske atrakcije, prirodne ljepote, povijesnu i kulturnu baštinu, tradiciju, običaje, narod, gospodarstvo, sportske uspjehe, turističku ponudu i njezine specifičnosti.

Na svojoj turneji po Hrvatskoj, u Dubrovnik je stigao iz Šibenika, a u prostoru Luže bit će izložen do konca kolovoza.

Realizaciju predstavljanja projekta Lux promocije u Dubrovniku pomogli su Grad Dubrovnik, Kinematografi Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika, a predstavili su ga autorica i voditeljica projekta – Sunčana Matić iz LUX promocije, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić te predstavnici Grada.

Datum objave: 18.08.2014.