Kako bi izbjegli karantenu, posjetitelji moraju imati potvrdu o cijepljenju, negativni test na koronavirus ili potvrdu da su se oporavili od infekcije.

Mnogi strani posjetitelji koji dolaze u Austriju neće više morati u karantenu od srijede, objavio je ministar zdravstva Wolfgang Mueckstein u ponedjeljak, pod uvjetom da imaju zdravstvenu potvrdu koja dokazuje da nisu nositelji virusa.

“Broj novozaraženih smanjuje se u mnogim zemljama, zbog čega možemo objaviti ovo olakšavanje mjera, paralelno s našim koracima prema otvaranju zemlje”, rekao je.

Kako bi izbjegli karantenu, posjetitelji moraju imati potvrdu o cijepljenju, negativni test na koronavirus ili potvrdu da su se oporavili od infekcije.

Olakšavanje mjera odnosi se na dolaske iz Belgije, Bugarske, Češke, Danske, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Portugala, Španjolske i Švicarske, prenosi agencija dpa.

Ljudi koji planiraju posjetiti Austriju i dalje se moraju elektronički registrirati prije dolaska, dodaje agencija.

Podsjetimo za ulazak iz Lijepe Naše vrijedi pravilo 3G. Odnosno Cipar, LItva, Švedska i Nizozemska zajedno su s Hrvatskom na listi rizičnih područja. Stoga je posjetiteljima iz tih područja koja se smatraju rizičnima za ulazak u Austriju potrebno za znati da u karantenu ne moraju ići oni koji su oporavljeni ili cijepljeni. Oni koji su testirani samo moraju u karantenu. A karantena se od petog dana može prekinuti nakon novog testiranja koje, naravno, treba dati negativan rezultat.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 18.05.2021.