‘Vi, koji imate iskustvo života u Domovini i ovdje u Švedskoj razumijete trenutnu situaciju, još jednom od srca hvala na vašoj dobroti!’

Rektor Hrvatske katoličke misije bl. Alojzije Stepinac Göteborg Mladen Vuk zahvalio je svima na „lijepom odazivu i pomoći za potrebe Hrvatskog Caritasa za koji je do sada na račun Caritasa HKM Göteborg prikupljeno 252.142 kruna“, objavljeno je na mrežnoj stranici misije .

„Tim sredstvima pomogli smo u nabavci tri stambena modula koji će ovih dana biti instalirani na mjesta pogođena potresom; (1 modul = 54.080 kuna). Ohrabruje činjenica da su se svojim donacijama uključili učenici i studenti kao i vaši prijatelji drugih vjera i narodnosti.

Znam da mnogi od vas imate obveze prema svojima u Domovini, stoga na svakom daru iskrena hvala!“

Rektor Vuk nadalje je istaknuo: „U razdoblju koje slijedi, svjetla reflektora će se pomalo gasiti i mediji će svoj fokus s potresa stavljati na ‘predizborne potrese’. U tom razdoblju redovitog života Caritas će i dalje raditi i pomagati kao što to uvijek čini kad god se ravna po Isusovim riječima: ‘Nek ti ne zna ljevica što čini desnica’.

Svjesni smo da solidarnost ne može zamijeniti sustav koji je takav kakav je! A vidimo da ga u mnogim segmentima društvenog života nema. Uočavamo da je potrebno razvijati svijest i graditi odgovornost za zajednicu u kojoj se živi jer samo tako se može izgraditi sustav.

Vi, koji imate iskustvo života u Domovini i ovdje u Švedskoj razumijete trenutnu situacij, još jednom od srca hvala na vašoj dobroti!“


Autor: CroExpress Datum objave: 28.01.2021.