Cork je inače drugi najveći grad u Irskoj, a za nas nastupaju momci iz raznih dijelova Hrvatske: Vrbovca, Svetog Ivana Zeline, Varaždina, Đakova, Županje, Splita, Male Kopanice, Ozlja, Gundinaca, Zagreba i Križevaca.

U ligi je sudjelovalo osam momčadi iz Corka i okolice. Igrale su momčadi sastavljene od Portugalaca, Brazilaca, Poljaka i Iraca, ali nitko se nije mogao približit Hrvatima iz Fermoya. Sve utakmice smo pobjedili i skupili maksimalna 42 boda dok su drugi bili dečki iz Lusitanie, portugalske momčadi sa 14 bodova manje od nas.

Najboljim igračem proglašen je naš Ilija Zagorac, a jedan gol mu je nedostajao da bude i najbolji strijelac lige. Najboljim vratarem proglašen je Velimir Vrkljan koji je primio samo 21 pogodak u 14 utakmica dok smo mi mrežu tresli čak 94 puta.

FC Croatia Fermoy je osnovana 2021.godine, a za nas većinom nastupaju hrvatski igrači uz pomoć igrača iz Francuske i Poljske. Uz ligu u Corku igramo razne turnire po Irskoj gdje puno putujemo, a već sljedeće prvi put igramo i izvan države.

Fermoy je inače mali grad 30 km udaljen od Corka, a naši igrači su iz Corka i Fermoya: Velimir Vrkljan, Igor Kokanović, Brice Pinel, Antonio Baćani, Domagoj Mikleušević, Marko Gabud, Kamil Srebro, Stipo Klarić, Matej Herkov, Luka Matković, Stjepan Petrak, Ilija Zagorac, Antoine Chevalier, Gabriel Barilar.

Za nas su nastupali i Igor Čalić, Ljubomir Nedeljković i Marko Bartulović, Adam Jurilj i Ivan Serdarević. Ljudi koji su redovito uključeni u rad kluba i puno nam pomažu su Natalia Dziedzic, Petra Miholić, Vladimir Mareković i Ivan Anokić.

Moram spomenut kako smo prošle godine osvojili nagradu „Večernjakova domovnica 2022.” na Hrvatskom iseljeničkom izboru najpopularnijih hrvatskih organizacija izvan domovine. Nazočili smo svečanoj dodjeli u Njemačkom gradu Bad Homburgu i jako smo ponosni na taj uspjeh u tako malo vremena postojanja.

Uz nogomet organiziramo i predstave za djecu i zajedno pratimo utakmice naše reprezentacije. Zahvaljumeo svim našim sponzorima koji nam pomažu u cijeloj ovoj priči.


Autor: Alen Miholić, FC Croatia Fermoy Datum objave: 20.12.2022.