PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.08.2019
tekst
tekst

Zanimljivosti

GRADI SE NAJVEĆI ISUSOV KIP NA SVIJETU Bit će visok kao neboder

Trenutno najviši kip Isusa na svijetu visok je 40 metara i nalazi se u Boliviji (foto: Jimmy Gilles / wikimedia commons)

Trenutno najviši kip Isusa na svijetu visok je 40 metara i nalazi se u Boliviji (foto: Jimmy Gilles / wikimedia commons)

Projekt izgradnje zamislio je i organizirao meksički glumac Eduardo Verástegui Córdoba.

Br. pregleda: 2555

Autor: CroExpress

Početkom godine, u meksičkoj saveznoj državi Tamaulipas, započet će se s izgradnjom najvećeg kipa Isusa Krista na svijetu.

Skulptura naziva Cristo de la Paz (Krist Mira) bit će visoka 77 metara, što znači da će biti gotovo dvostruko viša od trenutno najvišeg Kristovog kipa, onog u Boliviji, koji doseže 40 metara.

Projekt izgradnje zamislio je i organizirao meksički glumac Eduardo Verástegui Córdoba. Prema njegovim riječima, cilj projekta je ostaviti nasljeđe mira u saveznoj državi Tamaulipas u kojoj je rođen.

Tamaulipas je trenutno jedna od meksičkih saveznih država
s najvišom stopom ubojstava, pa bi kip Krista koji drži ruke otvorene nudeći zagrljaj trebao biti znak mira i utjehe za njezine stanovnike.

Verástegui je izjavio kako planira posjetiti Rim kako bi projekt
predstavio papi Franji te dobio njegov blagoslov.

Oni koji su uključeni u planove izgradnje nadaju se kako će nakon njezinog završetka ovo postati
odredište za hodočasnike i turiste kojima će biti na raspolaganju crkva, restorani, smještaji za posjetitelje, žičara i brojni drugi sadržaji, piše Aleteia, a prenosi Nedjelja.ba.

03.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.